Acasă Lifestyle Top 5 abilități bine plătite în 2023

Top 5 abilități bine plătite în 2023

247
0
top-5-abilitati-bine-platite-in-2023

Într-o economie în continuă schimbare precum cea din prezent, este esențial să cunoaștem ce abilități sunt cele mai valorificate pe piața muncii. Cu toții am vrea ca atunci când terminăm o școală sau o facultate, diploma obținută să ne ofere instant un loc de muncă stabil și bine plătit, însă acest lucru nu se poate întâmpla în toate domeniile.

Este foarte important să învățăm continuu, să ne specializăm în domenii care ne asigură toate satisfacțiile, numai așa putem avea o carieră de succes.

Dacă te întrebi care sunt cele mai bine plătite abilități în anul 2023 și vrei să fii la curent cu tendințele din piața muncii, atunci ai venit la locul potrivit. Iată top 5 abilități bine plătite în 2023 care te vor ajuta să atingi obiectivele tale profesionale și financiare.

Salariile menționate în rândurile următoare sunt bazate pe date statistice din contractele individuale de muncă, acestea nu includ forme de colaborare precum PFA, II sau SRL.

1.    Abilități IT

IT-ul este și va rămâne în continuare o industrie în care se plătește foarte bine. Eu unul nu-mi mai pot imagina o lume fără dezvoltare software sau hardware. Ne bazăm din ce în ce mai mult pe tehnologie, iar acest lucru face din această industrie una esențială.

Cu o creștere accelerată a digitalizării în toate sectoarele, din ce în ce mai multe companii sunt în căutare de specialiști în IT care să le ajute să se adapteze rapid la schimbări și să le maximizeze profitul și performanța.

Printre abilitățile IT bine plătite putem enumera:

  • Inteligență artificială;
  • Dezvoltarea de aplicații;
  • Administrarea cloud;
  • Blockchain;
  • Cyber security;
  • Analiza de date.

Aceste abilități au o cerere foarte mare pe piața muncii și oferă numeroase oportunități de carieră stabilă și bine plătită pentru specialiștii în IT.

Salariile în acest domeniu variază în funcție de nivelul de experiență, abilități, poziția și compania pentru care se lucrează. În România, un IT-ist junior poate câștiga între 2.500 și 4.500 de lei pe lună, în timp ce o persoană cu experiență poate câștiga între 5.000 și 10.000 lei pe lună.

Salariile pot crește și mai mult pentru managerii IT sau pentru consultanții seniori, între 8.000 și 15.000 de lei pe lună, în funcție de complexitatea proiectelor pe care le gestionează.

2.    Editare foto/video

O altă abilitate care a devenit foarte bine plătită în 2023 este editarea foto sau video. Acestea au crescut în popularitate datorită creșterii uzului de clipuri video și imagini în media, rețelele sociale și publicitate.

Foarte multe companii sunt în căutare de specialiști în acest domeniu care să creeze conținut virtual atractiv și să-l editeze în așa fel încât să scoată în evidență avantajele și caracteristicile produselor și serviciillor lor.

Editarea foto/video oferă oportunități financiare interesante pentru specialiștii în acest domeniu, de la editarea fotografiilor pentru un catalog de produse la crearea de videoclipuri pentru un canal de YouTube.

Un specialist poate câștiga sume încadrate între 3.500 și 8.500 de lei pe lună, în funcție de abilități, complexitatea proiectului și experiența pe care o are în domeniu.

Pentru a intra in acest domeniu de editare a fotografiilor sau videoclipurilor trebuie să ai cunoștințe în mai multe aplicații, precum:

  • Adobe Photoshop;
  • Adobe Premiere Pro;
  • DaVinci Resolve;
  • Final Cut Pro.

3.    Web design

Există o creștere constantă de afaceri și organizații care își doresc site-uri web profesionale și atractive pentru a-și putea vinde produsele și serviciile mult mai ușor prin intermediul online. Pentru a fi un bun designer web trebuie să ai cunoștințe solide în HTML, CSS și JavaScript, dar și să fii familiar cu diferite platforme de creare a site-urilor web, precum WordPress, Wix sau Squarespace.

Un designer web câștigă între 4.000 și 10.000 de lei pe lună, depinzând de experiență și abilitățile pe care le stăpânește. Acest domeniu oferă oportunități numeroase de angajare cu satisfacții financiare pe măsură.

4.    Marketing digital

Marketingul digital cuprinde mai multe lucruri, de la marketingul pe rețelele sociale până la optimizarea motoarelor de căutare (SEO). Este un domeniu în creștere și în același timp una dintre abilitățile bine plătite în 2023.

Pentru a fi un marketer digital trebuie să deții cunoștințe depsre plaformele online, cum ar fi Facebook Ads, Instagram Ads, Google Ads, dar și cu instrumentele de analiză precum Google Analytics sau Google Search Console.

În plus față de cele de mai sus, un marketer digital trebuie să înțeleagă cum să atragă atenția publicului prin intermediul conținutului online și al campaniilor publicitare bine gândite.

Salariile în acest domeniu pornesc de la 2.500 de lei pe lună și pot ajunge chiar și la 10.000 de lei pe lună, în funcție de nivelul de experiență.

Un număr tot mai mare de companii vor să-și sporească prezența online, iar marketing-ul digital oferă oportunități pentru cei care sunt pasionați de acest domeniu.

5.    Vânzări

O abilitate foarte profitabilă pe care o poți învăța și pe care o poți folosi oriunde. În orice domeniu există un element de vânzare prin care poți câștiga bani. Acest domeniu este unul clasic, dar a evoluat foarte mult datorită apariției tehnologiei și a pieței digitale.

Abilitățile solide pe care trebuie să le aibă un vânzător sunt de negociere și comunicare, dar și cunoștințe vaste despre produsele și serviciile pe care dorește să le vândă. În zona digitală, un vânzător trebuie să știe să folosească aplicațiile disponibile pentru vânzări online și să înțeleagă tehnologia pentru a-l putea ajuta în atingerea obiectivelor de vânzări.

Un număr tot mai mare de companii doresc să-și sporească vânzările de produse, iar tu le poți ajuta să ajungă la obiectivele propuse. Salariile în acest domeniu variază în funcție de experiență și de nivelul de produse și servicii vândute, între 3.000 și 8.000 lde lei pe lună.

Cunoscând una sau mai multe dintre aceste abilități, îți poate fi mai ușor să găsești joburi bine plătite, unele din ele chiar de acasă.

Ai răbdare!

Trebuie să ai în vedere că pentru a excela într-una dintre aceste abilități bine plătite, trebuie să ai răbdare și să fii perseverent. Dezvoltarea oricărei abilități presupune ore de antrenament, muncă și învățare, dar și eșecuri care te vor ajuta să crești și să înveți. Reține că nu există cale ușoară spre succes, iar acest lucru este valabil și în domeniile prezentate mai sus.

Așadar, răbdarea și perseverența sunt calități care ar trebui învățate prima dată, deoarece sunt calități esențiale pentru a deveni expert într-un domeniu. Învață continuu și adaptează-te la noile cerințe din piața muncii.

Mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.