Acasă Lifestyle 7 Joburi de Acasă Bine Plătite în 2023 – Merită Al Doilea...

7 Joburi de Acasă Bine Plătite în 2023 – Merită Al Doilea Job?

923
0
joburi-de-acasa-bine-platite-2023

Îți dorești o reconversie profesională și ești în căutarea unui job de acasă bine plătit în 2023? Sau poate îți dorești doar un al doilea job, o muncă part-time cu ajutorul căreia să-ți suplimentezi veniturile? Indiferent de motivul pentru care ești aici, îți prezentăm 7 cele mai bune joburi de acasă, meserii de viitor către care merită să-ți îndrepți atenția.

Toate aceste joburi le poți face flexibil, de acasă sau de la un loc de muncă, prin diverse forme de colaborare:

  • angajat part-time sau full-time, remote (de acasă), la birou sau hybrid
  • poți fii freelancer și să lucrezi după propriul program
  • îți poți deschide un SRL sau PFA și să ai proprii clienți

Citește și: Diferența dintre PFA și SRL, care ți se potrivește?

Iată 7 joburi bine plătite pe care le poți face din confortul locuinței tale

1.    Programator

Acest job este unul printre cele mai căutate la momentul actual. Popularitatea acestui job și faptul că îl poți practica de acasă, de pe un laptop, îl face foarte competitiv. Termenul de “programator” este  folosit pentru a face referire la multe joburi, de la Analist de Baze de Date, Hardware Developer , Web Developer,  Software Developer și multe alte profesii care țin de domeniul IT.

Este un domeniu în care ai foarte multe de învățat, dar din moment ce ai prins bazele, ți-ai făcut un portofoliu de proiecte și ești deschis noilor schimbări tehnologice, îți poți găsi foarte ușor un job. Jobul de programator sau mai bine zis toate joburile din domeniul IT, sunt considerate a fi niște joburi care nu vor dispărea prea curând.

2.    Designer grafic

În general, un grafic designer se ocupă cu stilizarea și aranjarea  formelor, fonturilor, imaginilor și altor elemente de design pentru campaniile publicitare de exemplu sau pentru diverse proiecte. Pentru a intra în acest domeniu trebuie să ai cunoștințe de Adobe Photoshop, Ilustrator, Figma și multe altele. Pachetul Adobe fiind una dintre cele mai comune alegeri când vine vorba de design grafic.

3.    Specialist SEO

Crearea unui site nou nouț, atât un blog sau un magazin online nu va avea niciun rezultat fără o optimizare SEO corectă. SEO înseamnă “Search Engine Optimization” și se referă la optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare, dar și pentru oameni.

Astăzi, toate afacerile vor să fie ușor de găsit în căutarile Google, iar fără un specialist SEO este aproape imposibil.

4.    Specialist Facebook si Google Ads

Pentru o prezență mai puternică în mediul online, SEO poate să nu fie suficient. Afacerile apelează din ce în ce mai mult la publicitatea plătită, iar pentru acest lucru, să ai cunoștințe în Facebook sau Google Ads poate fi un atuu foarte important.

5.    Consiliere financiară

Un consilier financiar poate fi căutat pentru sfaturi în legătură cu finanțele personale. Multe persoane nu au cunoștințe în domeniul financiar, drept pentru care pot apela la tine să le dai sfaturi în legătură cu modalitățile prin care pot economisi bani sau cum să-și investească banii.

Ai grijă, însă, trebuie să ai o pregătire foarte bună în acest domeniu. Nu vrei ca oamenii, în urma sfaturilor tale, să-și piardă banii economisiți.

6.    Influencer

Au fost adăugați de curând în lista oficială de joburi. Influencerii sunt acele persoane de pe rețelele sociale care promovează diferite produse sau stiluri de viață. Nu este ușor să ajungi un influencer, începutul fiind greu. Trebuie să aloci timp și multă muncă pentru avea o audiență consistentă.

Merită al doilea job de acasă?

Al doilea job poate fi o variantă atunci când veniturile primului job nu sunt suficiente sau când programul de lucru de la primul job îți permite să-ți umpli timpul liber practicând o altă meserie care îți place. De asemenea, dacă programul de lucru al primului job este destul de flexibil, poți găsi metode de făcut bani de acasă, astfel să nu mai trebuiască să te deplasezi la o locație fizică a unui al doilea job, ci poți avea unul chiar din confortul casei tale.

Un al doilea job poate veni dintr-un hobby sau o pasiune. Spre exemplu dacă ai un spirit creativ și-ți place să pictezi, cu timpul poți să monetizezi acest obicei. O mulțime de oameni au diverse pasiuni de care habar nu au că le pot transforma într-un al doilea job.

Dacă merită un al doilea job? Nu există un răspuns valabil. Pentru unele persoane merită, dar pentru altele un al doilea job poate fi foarte obositor.  Depinde însă de natura locului principal de muncă și de ce ești dispus să faci la al doilea job.

Articolul următorSchimb Distribuție: Când Merită să Schimbi Distribuția?
Eu sunt Silviu și mă interesează tot ce ține de bani. Strategii de economisit, afaceri, domeniul vast al finațelor și investiții. În articolele mele, vei găsi sfaturi practice și ușor de aplicat despre cum să îți faci un buget, cum să îți alegi o afacere profitabilă, cum să investești în diferite domenii și cum să îți protejezi banii de inflație și impozite. Pe lângă domeniul financiar, sunt și un pasionat de dezvoltare personală. Descoperă articolele mele și aștept comentariile tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.