Acasă Timp Liber Top 15 locuri de văzut pe insula Thassos

Top 15 locuri de văzut pe insula Thassos

674
0
top-15-locuri-de-vazut-pe-insula-thassos

Te pregătești cu nerăbdare pentru următoarea vacanță? Dacă încă nu ți-ai ales destinația, îți propunem să iei în considerare insula Thassos, un adevărat colț de paradis în Marea Egee.

Thassos este o insulă grecească minunată care atrage an de an mii de turiști dornici să descopere frumusețea sa naturală și să se bucure de atmosfera autentică.

Această insulă oferă plaje cu nisip fin, ape cristaline și gamă variată de activități pentru toți vizitatorii săi. Pe lângă farmecul plajelor sale, insula ascunde și o istorie bogată, cu situri arheologice fascinante și monumente culturale impresionante. Este locul perfect pentru cei care caută o escapadă relaxantă și totodată captivantă.

Dacă deja îți surâde ideea de a călători pe această insulă, astăzi ți-am pregătit o listă întreagă de locuri pe care trebuie să le vezi în timpul vizitei tale pe insula Thassos.

Fie că îți dorești să te relaxezi pe plajele sale idilice sau să explorezi bogăția culturală și naturală a insulei, această listă te va ghida către cele mai fascinante atracții pe care Thassos le oferă.

1.    Paradise Beach

paradise-beach-thassos

Această plajă este una dintre cele mai atrăgătoare și fermecătoare de pe insula Thassos. Situată într-un mic golfuleț, plaja Paradisos oferă intimitate și liniște, fiind perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de soarele grecesc.

Plaja este una amenajată, oferind șezlonguri și umbrele, asigurându-ți confortul pe tot parcursul zilei. Mai mult decât atât, plaja Paradisos oferă și facilități precum taverne și baruri de plajă. Poți savura preparate tradiționale grecești, precum gyros, souvlaki sau salate delicioase, acompaniate de un pahar de vin proaspăt.

2.    Amfiteatrul Antic din Thassos

amfiteatrul-antic-thassos

Amfiteatrul Antic din Thassos este o bijuterie arheologică care merită vizitată în timpul explorării insulei. Acesta este situat în orașul Limenas și oferă o călătorie în timp către era elenistică, datând de la sfârșitul secolului al IV-lea î.Hr.

În acest loc poți admira ruinele unui teatru antic care prin surprindere, a fost foarte bine conservat. Acesta încă păstrează atmosfera și grandiozitatea de odinioară.

Teatrul antic este construit pe o colină, iar acest lucru oferă o priveliște panoramică asupra zonei și Mării Egee, creând o atmosferă impresionantă.

Când vizitezi amfiteatrul, vei observa structura sa semicirculară, cu trepte în trepte, care oferă locuri pentru spectatori. Această construcție ingenioasă permitea publicului să vadă și să audă în mod clar reprezentațiile desfășurate pe scena centrală. Este un loc fascinant unde poți înțelege importanța teatrului în cultura și societatea elenistică.

3.    Plaja Aliki

aliki-beach-thassos

Plaja Aliki este o altă plajă fermecătoare de pe insula Thassos. Situată într-un cadru natural pitoresc, plaja Aliki este înconjurată de stânci impunătoare și vegetație luxuriantă, oferind o oază de liniște și frumusețe.

Ca și majoritatea plajelor de pe insula Thassos, și plaja Aliki încântă turiștii nisipul fin și apele cristaline. Datorită locației sale izolate, plaja Aliki oferă intimitate și o senzație de evadare în natură. Poți petrece timpul admirând peisajul magnific, făcând plimbări pe plajă sau pur și simplu stând la soare și citind o carte.

Unul dintre cele mai importante atracții ale plajei Aliki este situl arheologic din apropiere. Aici vei găsi ruinele unui vechi oraș antic, inclusiv temple și sanctuare, care adaugă o notă de mister și istorie acestui loc. Această combinație unică între frumusețea naturală și moștenirea culturală face ca plaja Aliki să fie cu adevărat specială.

4.    Satul Theologos

theologos-thassos

Theologos este un sat amplasat într-un peisaj montan pitoresc și este considerat o comoară ascunsă situată în inima insulei Thassos. Mai exact, satul este situată în partea de nord a insulei și oferă o atmosferă liniștită și autentică, departe de agitația turistică.

Theologos este plin de case tradiționale din piatră și străzi înguste, emanând o atmosferă autentică și rustică.

Aici poți petrece timpul plimbându-te pe străduțele sale încântătoare, admirând arhitectura tradițională și descoperind micile ateliere ale meșterilor locali, unde se creează obiecte tradiționale din lemn și ceramică.

Satul Theologos este recunoscut și pentru frumusețea sa naturală inclusiv pentru cascadele pitorești care îl înconjoară.

5.    Mănăstirea Arhanghelului Mihail

manastirea-arhanghelului-mihail

Mănăstirea Arhanghelului Mihail a fost construită în secolul al XIII-lea și este un loc sacru și foarte liniștit de pe insula Thassos. Mănăstirea are o arhitectura impresionantă și picturi care aduc o valoare culturală deosebită.

De asemenea, mănăstirea oferă o priveliște panoramică asupra insulei și a mării, fiind un loc perfect pentru a te retrage și a te conecta cu spiritualitatea. Mănăstirea Arhanghelului Mihail merită să fie inclusă în itinerariul tău pe insula Thassos.

6.    Vârful muntelui Ipsarion

muntele-ipsarion

Putem spune că vârful muntelui Ipsarion este punctul culminant al insulei Thassos, oferind o panoramă spectaculoasă întregii insule. Urcarea pe acest vâr este o experiență remarcabilă pentru iubitorii de aventură și natură.

Traseul către vârful muntelui Ipsarion începe de obicei de la satul Potamia și durează aproximativ 3-4 ore, în funcție de ritmul tău și de opririle pe care le faci.

Pentru acest traseu, recomandările specialiștilor susțin să fii pregătit din punct de vedere fizic, deoarece traseul poate fi considerat de dificultate medie spre ridicată, cu poteci accidentate și diferențe de nivel semnificative. Cu toate acestea, efortul depus pentru urcarea în vârful muntelui merită din plin.

7.    Giola

giola-thassos

Giola este o atracție naturală impresionantă din Thassos care se află în apropierea satului Astris. Aceasta este de fapt o piscină naturală în stâncă, formată de-a lungul timpului prin eroziunea provocată de valurile Mării Egee.

Pentru a ajunge la această piscină naturală va trebui să parcurgi un drum de aproximativ 15-20 de minute cu mașina de la satul Astris. Drumul trebuie să știi încă de pe acum că este mai mult o potecă accidentată, așa că este recomandat să conduci cu atenție și să ai un vehicul adecvat pentru teren accidentat. După ce vei ajunge la parcare, vei mai avea de parcurs un drum scurt și ușor în pantă până la Giola.

Giola este un loc ideal pentru a te răcori în zilele caniculare de vară. Poți înota în apa limpede și te poți bucura de atmosfera unică a acestui paradis ascuns.

8.    Satul Kastro

kastro-thassos

Satul Kastro, la fel ca și satul Theologos, este un sat plin de istorie și autenticitate situat în partea de nord-vest a insulei Thassos. În sat poți găsi case de piatră pitorești, străzi înguste și pavate și magazine de suveniruri, taverne tradiționale și case vechi cu curți pline de flori.

Unul dintre punctele de atracție ale satului Kastro este și biserica sa principală, care datează din secolul al XIX-lea. În interiorul acestei biserici, vei găsi fresce pictate și o atmosferă plină de spiritualitate.

9.    Muzeul de Arheologie din Thassos

muzeul-de-arheologie-thassos

Dacă ești pasionat de istorie și îți dorești o destinație captivantă, atunci Muzeul de Arheologie din Thassos este destinația perfectă pentru tine. Muzeul este situat în Limenas, orașul principal al insulei și adăpostește o colecție impresionantă de artefacte și exponate care oferă o perspectivă în profunzime asupra istoriei bogate a insulei.

În muzeu se pot găsi o gamă largă de artefacte descoperite în timpul săpăturilor arheologice. Printre exponatele sale se numără sculpturi, statui, vase, bijuterii și alte obiecte care datează din diferite perioade, de la epoca preistorică până în perioada romană.

Vei putea înțelege mult mai ușor evoluția istorică a insulei Thassos vizitând Muzeul de Arheologie de pe această insulă.

10.    Plaja Golden Beach

golden-beach-thassos

O altă plajă foarte populară în Thassos și mai ales iubită de toți românii care aleg să-și petreacă concediile pe această insulă, este Plaja Golden Beach. Aceasta este situată în partea de sud-est a insulei și atrage turiști din întreaga lume datorită frumuseții sale naturale și facilităților excelente.

Plaja are o lungime impresionantă de aproximativ 2 km, oferind spațiu suficient pentru a te bucura de soare și de apa limpede a Mării Egee.

Mai mult decât atât, Plaja Golden Beach este potrivită penrtu toate tipurile de activități de plajă, cum ar fi sporturile nautice. În spatele plajei, vei găsi o selecție diversă de hoteluri, taverne și magazine, oferindu-ți tot confortul necesar în timpul șederii tale.

11.    Orașul Limenas

limenas-thassos

Orașul Limenas este cunoscut și sub numele de Thassos Town. Acesta este capitala insulei Thassos și unul dintre cele mai vibrante și pline de viață orașe de pe întreaga insula. Orașul este situate în partea de nord-est a insulei și este punctual central al comerțului și culturii, oferind o varietate de atracții turistice.

Orașul are o instorie îndelungată, fapt pentru care este încărcat cu moștenirea antică a insulei. După cum ai putut citi mai sus, acesta este orașul  care găzduiește numeroase atracții turistice, cum ar fi Muzeul de Arheologie din Thassos, ruinele vechiului oraș, Teatrul Antic etc.

Plimbarea pe faleza de promenadă a orașului este o experiență minată, oferind o priveliște panoramică asupra mării și portului pitoresc. Aici vei fi întâmpinat de o mulțime de taverne, baruri și magazine de suveniruri, unde poți savura preparate tradiționale, poți petrece serile într-o atmosferă grecească și poți achiziționa suveniruri.

12.    Vechiul port din Limenas

vechiul-port-din-limenas

Vechiul port din Limenas putem spune că este inima orașului care destăinuie istoria maritimă a insulei Thassos. Portul este situat în centrul orașului și are o istorie îndelungată, fiind utilizat de-a lungul timpului ca un important centru comercial și port de tranzit pentru vasele de marfă și de pasageri.

Portul oferă priveliști pitorești, o atmosferă autentică și plimbări plăcute pe cheiul său împietrit, unde poți admira vapoarele tradiționale ancorate. De asemenea, vechiul port din Limenas este și un loc vibrant, plin de restaurante, taverne și magazine de suveniruri.

Totodată, portul oferă ocazia să urmărești sosirea și plecarea vaporilor, creând un spectacol animat peisajului maritim. De asemenea, poți opta pentru o plimbare cu barca pentru a explora înconjurătorul de pe apă, oferindu-ți perspective fascinante asupra orașului și a coastei insulei.

13.    Plaja Marble Beach

marble-beach-thassos

Plaja Marble Beach este cunoscută și sub numele de plaja Saliara. Plaja este situată în partea de est a insulei și oferă o experiență de neuitat pentru turiști. Ceea ce face Plaja Marble Beach atât de specială este nisipul său fin, de culoare albă și lucitoare, asemănător cu marmura.

Plaja este înconjurată de stânci de dimensiuni impresionante, oferind în același timp o priveliște spectaculoasă, iar apa cristalină de culoare turcoaz te invită să te răorești într-un mediu deosebit.

Explorând zonele înconjurătoare, vei găsi piscine naturale săpate în stânci, numite „lagune,” ce completează peisajul pitoresc al plajei Marble Beach.

14.    Satul Kallirachis

kallirachis-thassos

Kallirachis este o bijuterie autentică pe insula Thassos, care te întâmpină cu case tradiționale și ospitalitate grecească. Satul este situat în partea de vest a insulei și oferă o experiență autentică, departe de agitația urbană.

Cu casele sale tradiționale, împodobite cu flori colorate, și străduțele înguste pietruite, Kallirachis emană o atmosferă liniștită și autentică

15.    Skala Rachoni

skala-rachoni-thassos

Skala Rachoni este un sat situat în partea de nor-vest a insulei Thassos și este cunoscut pentru peisajele sale uimitoare și plantațiile de măslini. Acest loc tradițional îți oferă oportunitatea de a te conecta cu frumusețea naturii și de a explora viața autentică grecească.

În Rachoni vei fi întâmpinat de plantațiile de măslini, care se întind pe câmpurile și dealurile înconjurătoare. Măslinii sunt o parte importantă a economiei locale și reprezintă o tradiție îndelungată a insulei Thassos.

De asemenea, Skala Rachoni are și o plajă cu nisip fin, unde te poți bronza la soare sau te poți răcori în apele Mării Egee.

Acestea au fost cele 15 locuri fascinante de pe insula Thassos, o adevărată comoară ascunsă în Marea Egee. De la plajele idilice cu ape cristaline la siturile istorice încărcate de povești și satele tradiționale cu ospitalitate caldă, Thassos îți oferă o varietate de experiențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.