Acasă Timp Liber Turmericul în bucătărie: Top 5 Rețete cu Turmeric

Turmericul în bucătărie: Top 5 Rețete cu Turmeric

319
0
top-5-retete-cu-turmeric

Probabil că ai citit deja articolul nostru dedicat despre turmeric și ai aflat ce beneficii și proprietăți are acesta pentru sănătatea noastre. În caz contrar, te invităm să accesezi articolul nostru despre beneficiile turmericului pentru a afla mai multe despre proprietățile sale terapeutice și medicinale.

În acest articol, am ales să ne axăm toată atenția asupra modului în care turmericul își găsește locul în bucătărie, așa că, mai jos vei regăsi:

  • 3 rețete de mâncăruri simple și delicioase cu turmeric.
  • 2 rețete de băuturi revigorante și sănătoase cu turmeric.

Așa că, fie că ești un adevărat gurmand sau doar dorești să încerci ceva nou și sănătos, cele 5 rețete pe care le vom prezenta astăzi te vor inspira să îți îmbogățești meniul cu această minunată și versatilă mirodenie.

Top 5 Rețete cu Turmeric

1.     Curry de legume cu turmeric

curry-de-legume-cu-turmeric

Ingrediente

  • 2 cepe medii, tocate mărunt;
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți;
  • 1 morcov mare, tăiat cubulețe;
  • 1 ardei roșu, tăiat felii subțiri;
  • 1 ardei verde, tăiat felii subțiri;
  • 1 dovlecel mediu, tăiat cubulețe;
  • 200g conopidă;
  • 200g broccoli;
  • 400ml lapte de cocos;
  • 2 linguri de pastă de curry;
  • 1 lingură de turmeric măcinat;
  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt, mărunțit;
  • 1 linguriță de boia dulce;
  • Ulei de măsline sau ulei de cocos pentru gătit;
  • Sare și piper după gust;
  • Frunze de coriandru proaspăt pentru decor.

Mod de preparare

  1. Se pune la încins o lingură de ulei de măsline sau ulei de cocos într-o tigaie mare. Se adaugă ceapa și usturoiul tocate și se călesc.
  2. Se adaugă morcovul tăiat cubulețe, ardeii și dovlecelul în tigaie și se lasă până când aceștia se înmoaie ușor.
  3. Se adaugă conopida și broccoli în tigaie și se continuă gătirea pentru încă 5 minute.
  4. Se ia un caston mic și se amestecă în acesta pasta de curry, turmericul, ghimbirul mărunțit și boiaua dulce, formând o pastă omogenă. Adaugă pasta în tigaie peste legume și amestecă bine pentru a le acoperi cu aromele condimentelor.
  5. Toarnă laptele de cocos peste legume și amestecă din nou.
  6. Se lasă curry-ul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15 minute sau până când curry-ul s-a îngroșat și legumele sunt moi.

2.     Hummus cu turmeric

hummus-cu-turmeric

Ingrediente

  • 400g năut fiert sau din conservă, scurs;
  • 3 linguri de pastă de susan (tahini)
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • 2 linguri de zeamă de lămâie proaspătă;
  • 1 linguriță de turmeric măcinat;
  • 1/2 linguriță de chimen măcinat;
  • Sare și piper după gust;
  • Apă (sau lichidul de la conserva de năut) pentru ajustarea consistenței.

Mod de preparare

  1. Adaugă într-un blender năutul fier sau direct scurs din conservă, tahini-ul, usturoiul mărunțit, uleiul de măsline și zeama de lămâie proaspătă.
  2. Se presară turmericul și chimenul măcinat deasupra ingredientelor din blender.
  3. Adaugă sare și piper, în funcție de gust.
  4. Începe să amesteci toate ingredientele la viteza medie a blenderului până când obții o pastă fină și omogenă. Dacă hummusul este prea gros, adaugi puțină apă sau lichidul de la conserva de năut, câte o lingură pe rând, pentru a ajusta consistența dorită.
  5. Acum poți pune hummusul într-un castron și poți adăuga, opțional, o picătură de ulei de măsline.

3.     Ceai de turmeric

ceai-de-turmeric

Ingrediente

  • 1 ceașcă de apă;
  • 1/2 linguriță de turmeric măcinat;
  • 1 felie subțire de ghimbir proaspăt;
  • 1/2 suc de lămâie;
  • 1 linguriță de miere (opțional);
  • picătură de ulei de cocos (opțional).

Mod de preparare

  1. Încălzește o ceașcă de apă până la punctul de fierbere.
  2. Adaugă ghimbirul și turmericul în apa fierbinte.
  3. Lasă amestecul la infuzat timp de aproximativ 5-10 minute pentru ca aromele să se elibereze.
  4. Adaugă și sucul de lămâie în ceaiul de turmeric.
  5. Opțional, poți adăuga o linguriță de miere pentru a îndulci ceaiul sau puțin ulei de cocos.
  6. Amestecă bine și savurează ceaiul de turmeric.

4.     Smoothie cu mango și turmeric

smoothie-cu-mango-si-turmeric

Ingrediente

  • 1 cană de cubulețe de mango proaspăt sau congelat;
  • 1 banană coaptă
  • 1 cană de lapte de cocos (sau alt lapte la alegere);
  • 1/2 linguriță de turmeric măcinat;
  • bucățică mică de ghimbir proaspăt mărunțit;
  • linguriță de miere (opțional);
  • Cuburi de gheață (opțional).

Mod de preparare

  1. Se adaugă cuburile de mango și banana într-un blender.
  2. Toarnă laptele de cocos peste fructe.
  3. Presară turmericul măcinat în blender.
  4. Adaugă bucățica mică de ghimbir proaspăt în blender.
  5. Dacă dorești să îndulcești smoothie-ul, poți adăuga o linguriță de miere.
  6. Pentru o textură mai consistentă, poți adăuga câteva cuburi de gheață în blender.
  7. Amestecă toate ingredientele la viteză mare până când obții un smoothie fin și cremos.

5.     Orez cu legume și turmeric

orez-cu-legume-si-turmeric

Ingrediente

  • 1 cană de orez;
  • 1 lingură de ulei de măsline sau ulei de cocos;
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt;
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți;
  • 1 morcov mare, tăiat cubulețe;
  • 1 ardei roșu, tăiat felii subțiri;
  • 1 cană de mazăre congelată;
  • 1/2 linguriță de turmeric măcinat.

Mod de preparare

  1. Spală foarte bine orezul sub jetul de apă rece.
  2. Încălzește uleiul de măsline sau de cocos într-o tigaie mare la foc mediu.
  3. Pune ceapa în tigaie și călește-o până devine aurie.
  4. Adaugă usturoiul în tigaie și călește-l și pe acesta până când eliberează aromele, aproximativ 1 minut.
  5. Adaugă cubulețele de morcov și felii de ardei roșu în tigaie și gătește-le până când acestea se înmoaie.
  6. Adaugă mazărea congelată și turmericul măcinat în tigaie și amestecă bine.
  7. Pune apă până când legumele se acoperă și lasă-le să fiarbă la foc mediu.
  8. Adaugă orezul în tigaie și amestecă bine cu legumele. Adu la fierbere și apoi reduce focul la minim.
  9. Pune capacul peste tigaie și lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 15-20 minute sau până când orezul este gătit și a absorbit toată apa.
  10. Adaugă sare și piper după gust și servește orezul cald.

Acestea au fost doar 5 din numeroasele rețete în care poți adăuga turmeric pentru a transforma fiecare masă într-o experiență culinară de neuitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.