Acasă Financiar 7 joburi care nu vor dispărea niciodată

7 joburi care nu vor dispărea niciodată

783
0
7-joburi-care-nu-vor-disparea-niciodata

Suntem în era în care lucrurile se schimbă foarte repede. Începem să devenim mai confortabili cu lucruri precum automatizarea și inteligența artificială datorită creșterii rapide a tehnologiei.

Însă, automatizarea, pe lângă beneficiile pe care le poate aduce, devine și o amenințare pentru o mulțime de joburi care există în zilele de astăzi. Mulți oameni au început să fie îngrijorați de acest fapt, teama pierderii locului de muncă începând să fie o problemă serioasă.

Pe măsură ce tehnologia avansează, apar o mulțime de sisteme automate – roboți, care diminuează  nevoia intervenției umane la locul de muncă. Oamenii au început să fie foarte ușor de înlocuit mai ales în fabrici, unde apariția brațelor robotizate le pot face treaba chiar și 24 de ore din 24.

Din fericire, există multe meserii care pot fi îndeplinite doar de oameni. Mai mult decât atât, chiar și locurile de muncă care pot deveni mai eficiente prin automatizare, în continuare vor avea nevoie și de prezență umană.

1.    Profesor

Este puțin probabil ca interacțiunea dintre profesor și elev să poate fi înlocuită de un robot. Predarea este unul dintre acele domenii care este foarte dependentă de om.

Tehnologia este prezentă în sălile de clasă, ajutându-i pe profesori și pe elevi, dar valoarea pe care o poate da un profesor unui elev nu poate fi înlocuită de nici un AI. În plus, meseria de profesor este una profundă, care se bazează pe diligență, previziune și empatie.

2.    Medicină

Este adevărat că medicina s-a dezvoltat foarte mult cu ajutorul tehnologiei. Aceasta a ajutat la cercetarea pentru crearea unor leacuri pentru diverse boli, dar și pentru inveția diverselor aparaturi moderne care pot face munca mai ușoară și mai sigură. Însă, nici un medic, de la cel stomatolog până la medicul chirurg, nu poate fi înlocuit de un AI.

Medicina este o meserie care necesită atribuite umane ce nu pot fi replicate. Cu toate acestea, în viitor, medicii vor lucra mult mai îndeaproape cu tehnologia pentru a le ușura semnificativ munca.

3.    Marketing

Există o competiție din ce în ce mai mare între marile companii de pe piață și dorința lor de a dezvolta produse și servicii. Acest lucru face ca cererea de specialiști în marketing să fie tot mai mare.

Specialiștii în marketing se bazează pe capacitatea lor de a crea și a gândi modalități de a-și comunica mesajele. Roboții sunt buni la îndeplinirea sarcinilor repetitive într-un timp mai scurt decât oamenii, aceștia neputând să aibă o gândire critică și creativă.

Acest job va rămâne în continuare ideal pentru persoanele care doresc să muncească din confortul locuinței lor. Iată un alt articol interesant dacă ești curios să afli și ce alte joburi de acasă mai există.

4.    Avocat

Domeniul juridic este foarte strâns legat cu trăsăturile omenești, iar acestea nu pot fi înlocuite de un robot. Avocații trebuie să aibă o judecată morală, tehnologia ajutându-i doar să-și efectueze mai ușor munca birocratică, dar nu îi poate înlocui.

5.    Polițist sau Pompier

Meseriile din cadrul instituțiilor de apărare, ordine publică sau securitate națională nu vor putea fi niciodată înlocuite de roboți. Tot timpul va fi nevoie de forțe pentru a acționa în cazul unor jafuri, conflicte, incendii și tot felul de situații de urgență.

Din ce în ce mai mulți tineri optează pentru una dintre aceste meserii, dorindu-și un plus de siguranță a locului de muncă, dar și împlinirea sufletească de a-și ajuta semenii.

6.    Asistență socială

Asistenții sociali au o misiune foarte grea, de a lucra cu oamenii. Aceștia se bazează pe dezvoltarea unei înțelegeri a diferitelor comportamente umane.

Joburile de consilier emoțional, terapeuți și psihologi vor fi foarte sigure și în viitor, deoarece ca și la celelalte joburi în care trebuie să existe interacțiune umană, nu există șanse ca acestea să poată fi înlocuite de mașini.

Aceste joburi se bazează pe emoția și atingerea umană, iar acestea se pot practica numai prin comunicare directă cu persoanele care au nevoie de ajutor.

7.    Actorie

Lumea cinematografiei și a filmului nu este nici pe departe pe cale de dispariție. În fiecare an apar filme cu costuri de producție de milioane de dolari.

Scenariștii, regizorii și actorii lucrează cot la cot pentru a crea lumi și povești imaginare, aducându-le la viață.

Ca și multe alte joburi enumerate, cinematografia se bazează pe computere și programe. Acestea ajută mult și ușurează semnificativ munca oamenilor. Există numeroase tehnologii și tehnici prin care unele scene ale filmelor par reale.

Atunci când apare teama automatizării și dispariției anumitor joburi, trebuie să avem în vedere că există încă numeroase alte meserii în care ne putem găsi refugiul. Tehnologia este într-o continuă ascensiune, iar noi ca oameni, trebuie să fim deschiși la schimbare.

Articolul precedentCum se întreține corect un motor diesel
Articolul următorÎntreținerea mașinii pe timp de iarnă
Eu sunt Silviu și mă interesează tot ce ține de bani. Strategii de economisit, afaceri, domeniul vast al finațelor și investiții. În articolele mele, vei găsi sfaturi practice și ușor de aplicat despre cum să îți faci un buget, cum să îți alegi o afacere profitabilă, cum să investești în diferite domenii și cum să îți protejezi banii de inflație și impozite. Pe lângă domeniul financiar, sunt și un pasionat de dezvoltare personală. Descoperă articolele mele și aștept comentariile tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.