Acasă Timp Liber 15 Locuri de Neratat la o Vizită de 1 Zi în Sibiu

15 Locuri de Neratat la o Vizită de 1 Zi în Sibiu

400
0
15-locuri-de-neratat-la-o-vizita-de-1-zi-in-sibiu

Ai ajuns în orașul Sibiu și ai doar o singură zi la dispoziție pentru a-l explora? Nu-ți face griji! Suntem aici să te ajutăm cu câteva idei de obiective turistice pe care le poți vizita în Sibiu. Acest oraș este un adevărat refugiu al istoriei și culturii, unde toate străzile medievale te poartă într-o adevărată călătorie în timp.

Astăzi te invităm să descoperi împreună cu noi 15 locuri de neratat într-o vizită de o zi în Sibiu!

1.    Turnul Sfatului

turnul-sfatului

Putem spune că Turnul Sfatului este simbolul orașului Sibiu, dar și o bijuterie arhitecturală. Acesta a fost construit în secolul al XIII-lea și oferă o priveliște impresionantă asupra întregului oraș. Are o înălțime de 73 de metri, putând fi folosit în trecut ca turn de observație și de apărare.

Astăzi, vizitatorii pot urca cele 192 de trepte pentru a ajunge în vârful turnului și a se bucura de panoramele spectaculoase ale Sibiului medieval și modern.

2.    Podul Minciunilor

podul-minciunilor

Podul Minciunilor are o istorie încântătoare și o legendă foarte interesantă. Acesta a fost construit în secolul al XIX-lea și a primit acest nume datorită unei legende locale. Se spune că podul ar fi prins viață și a început să vorbească pentru a dezvălui minciunile celor care îl traversau.

În zilele de astăzi, Podul Minciunilor este un obiectiv turistic foarte vizitat în Sibiu pentru fotografii. Aflat în centrul istoric al Sibiului, podul te invită să admiri arhitectura sa distinctivă și să te lași prins în misterul său fascinant.

3.    Grădina Zoologică

gradina-zoologica-sibiu

Grădina Zoologică din Sibiu este situată la poalele munților Cibin (Cindrel) și oferă o experiență unică de a descoperi diverse specii de animale. Aici este locul în care poți găsi multe specii de animale, de la lei și tigri până la girafe și elefanți. Această grădină zoologică se bucură și de facilitățile moderne și spațiile generoase pentru animale, care le oferă condiții excelente de trai.

4.    Piața Mare

piata-mare-sibiu

Aici putem spune că este locul cel mai vibrant și plin de viață din întreg orașul. În această zonă vei găsi clădiri impresionante modernizate, terase primitoare, tarabe cu diferite meșteșuguri și o atmosferă plină de energie. Aici vei putea găsi și clădirea fostei primării, o clădire în stil renascentist, care acum deservește Muzeului de Istorie.

Pe timpul verii acestă piață devine gazda numeroaselor evenimente culturale, concerte și festivaluri, atrăgând localnici și turiști deopotrivă.

5.    Piața Mică

piata-mica-sibiu

Foarte aproape de Piața Mare se află Piața Mică, o zonă pitorească cu clădiri înalte și străzi înguste, care te vor duce înapoi în timp. Aici vei găsi un farmec unic și o atmosferă romantică, perfecte pentru o plimbare relaxantă pe lângă clădirile care au o arhitectură impresionantă.

6.    Muzeul Astra

muzeul-astra

În muzeul Astra vei putea descoperi și înțelege mai bine tradițiile și cultura românească. Acesta este un muzeu în aer liber situat într-un cadru natural spectaculos și încearcă să reconstituie sate tradiționale din diferite regiuni ale țării, aducând în prim-plan arhitectura, meșteșugurile și stilul de viață al comunităților rurale.

Muzeul Astra îți oferă ocazia să explorezi case tradiționale, biserici, mori de apă și să asiști la demonstrații de meșteșuguri tradiționale. Așadar, acest loc din Sibiu este o destinație fascinantă pentru cei interesați de istoria și cultura României.

7.    Biserica Evanghelică

biserica-evanghelică

Biserica Evanghelică este una dintre cele mai impresionante construcții religioase din zona Transilvaniei. Biserica a fost construită între secolele XIV și XV și este poziționată în Piața Mică. Aceasta reușește să atragă privirile turiștilor prin turnul impresionant și fațada în stil gotic. În interiorul bisericii vei fi surprins de vitrariile colorate și de o atmosferă calmă.

8.    Muzeul de Istorie Naturală

muzeul-de-istorie-naturala

Un loc perfect pentru iubitorii de știință și natură. În Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu poți găsi colecții vaste de specimene zoologice, paleontologice și botanice, oferindu-ți o perspectivă cuprinzătoare asupra diversității naturale.

Tot aici vei avea ocazia să înțelegi procesele evolutive care au modelat planeta noastră, să explorezi exponate nemaiîntâlnite și să descoperi scheletele de dinozauri. Toate acestea fac ca Muzeul de Istorie Naturală să fie o destinație captivantă și educativă, potrivită pentru toate categoriile de vârstă.

9.    Pasajul scărilor

pasajul_scarilor

Pasajul scărilor este un loc unic care reușește să te poarte foarte ușor într-o călătorie minunată de istorie. Pasajul este îngust și șerpuitor și te duce prin străzi înalte cu case tradiționale, oferindu-ți astfel o imagine autentică asupra atmosferei Sibiului medieval.

Construit în secolul al XIV-lea, Pasajul Scărilor este o reminiscență a trecutului medieval al orașului și te încântă cu arhitectura sa impresionantă și cu străduțele pline de farmec.

10.  Piața Aurarilor

piata-aurarilor

Cunoscută pentru autenticitatea și frumusețea sa, Piața Aurarilor este un colț minunat din Sibiu aflat în centrul istoric. Această piață îți oferă o privire în lumea meșteșugarilor tradiționali. Denumirea de “aurar” vine de la aurarii care aveau în acest loc atelierele, astăzi rămănând doar clădirile vechi și colorate pe care le poți admira și străzi înguste și buticuri care îți pot oferi ocazia să cumperi suveniruri unice.

11.  Muzeul locomotivelor cu abur

muzeul-locomotivelor-cu-abur-sibiu

Muzeul locomotivelor cu abur este un loc fascinant pentru iubitorii de istorie feroviară și locomotive, dar nu numai. Muzeul se află într-un fost depou de locomotive și găzduiește o colecție impresionantă de locomotive cu abur, vagoane și alte vehicule feroviare.

Aici vei avea ocazia să afli informații despre evoluția tehnologică a căilor ferate și să explorezi vechile mașinării care au marcat era transportului feroviar.

12.  Turnul Dulgherilor

turnul-dulgherilor-sibiu

Turnul Dulgherilor a fost construit în secolul al XIV-lea și făcea parte  din sistemul defensiv al orașului și servea ca atelier pentru dulgheri. Astăzi, poți urca cele șapte nivele ale turnului și să te bucuri de o panoramă magnifică asupra orașului vechi și a împrejurimilor. De asemenea, în interiorul turnului vei găsi o expoziție care prezintă istoria acestui monument.

13.  Muzeul Brukenthal

muzeul-brukenthal-sibiu

Muzeul Brukenthal a fost fondat în secolul al XVIII-lea de către guvernatorul Samuel von Brukenthal și găzduiește colecții impresionante de artă europeană, inclusiv picturi, sculpturi, obiecte decorative și manuscrise. Acest muzeu fiind una dintre cele mai vechi galerii de artă din Europa. Dacă vizitezi acest muzeu vei avea parte de o atmosferă rafinată și vei putea admira lucrări semnate de artiști renumiți.

14.  Castelul de Lut Valea Zânelor

castelul-de-lut-valea-zanelor

Este situat în apropierea Sibiului și este un loc de poveste care te va cuceri cu arhitectura sa unică. Construit în întregime din lut, paie și lemn, castelul reprezintă un exemplu unic de arhitectură ecologică și se încadrează perfect în peisajul natural din jur.

În Castelul de Lut Valea Zânelor vei putea explora interioarele decorate cu măiestrie, să te relaxezi în grădinile acestuia și să te lași purtat de atmosfera magică a acestui castel.

15.  Transfăgărășan

transfagarasan

Una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din lume și o destinație pe care nu trebuie să o ratezi în apropierea Sibiului. Transfăgărășanul are o lungime de aproximativ 90 de kilometri și este un drum panoramic care te va duce prin peisaje impresionante, de la păduri și cascade la vârfuri muntoase și lacuri cristaline.

Transfăgărășanul îți oferă o experiență de neuitat și posibilități nelimitate de a te bucura de frumusețea naturii înconjurătoare.

Acestea au fost doar câteva dintre locurile de neratat în Sibiu, un oraș plin de istorie cu o cultură și frumusețe aparte. Indiferent de preferințele tale, Sibiul te va întâmpina cu ospitalitate și îți va oferi o experiență memorabilă într-o singură zi de vizită. Sibiul are ceva de oferit fiecărui vizitator, de la frumusețea naturală și evenimentele culturale, până la monumente istorice și străzi medievale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.