Acasă Auto Martori de Bord BMW Seria 7 – TOP 7 Indicatori de Bord

Martori de Bord BMW Seria 7 – TOP 7 Indicatori de Bord

42
0

Ai un BMW Seria 7 și te-ai trezit cu un martor luminos pe bord, iar acum te întrebi ce înseamnă? Află tot ce trebuie să știi despre cei mai importanți 7 indicatori de bord pentru BMW Seria 7.

Această listă detaliată îți va clarifica semnificația fiecărui martor și îți va oferi îndrumări despre cum să reacționezi în fiecare situație. Este esențial să înțelegi ce semnalează acesști indicatori pentru a asigura întreținerea și funcționarea corectă a vehiculului tău.

Ce culori au martorii de bord în BMW Seria 7

În BMW Seria 7, martorii de bord sunt iluminați în diferite culori pentru a transmite diverse informații șoferului. Culoarea fiecărui martor este importantă pentru a înțelege gravitatea sau importanța mesajului transmis de sistemul de control al vehiculului.

 • Roșu: Această culoare semnalizează o problemă gravă sau o defecțiune critică în funcționarea vehiculului. De exemplu, martorul roșu pentru presiunea scăzută a uleiului indică faptul că nivelul de ulei este sub limita recomandată și trebuie remediată urgent pentru a evita daune severe motorului.
 • Galben/Portocaliu: Această culoare indică o atenționare sau o problemă care necesită atenție imediată, dar nu este la fel de urgentă ca în cazul martorilor roșii. De exemplu, martorul galben pentru sistemul de control al tracțiunii (DSC) indică o problemă cu acest sistem, ceea ce poate afecta performanța vehiculului în anumite condiții de drum.
 • Verde sau albastru Aceste culori sunt folosite pentru a indica informații sau stări normale ale vehiculului. De exemplu, martorul verde pentru luminile de întâlnire este activat atunci când farurile de întâlnire sunt pornite, semnalizând că sistemul funcționează corect și că vehiculul este vizibil pentru ceilalți participanți la trafic.

Înțelegerea semnificației acestor culori te poate ajuta să reacționezi prompt în situații critice și să îți menții vehiculul în condiții optime de funcționare.

bmw-seria-7-martori-de-bord

Ce martori se aprind destul de des în BMW Seria 7.

În BMW Seria 7, unii martori de bord se aprind mai des decât alții, semnalizând diverse probleme sau situații care necesită atenție imediată. Acestea includ:

1. Martorul ESP OFF

martor-esp-bmw-seria-7

Martorul ESP OFF se aprinde atunci când sistemul de stabilitate electronică (ESP) al vehiculului este dezactivat manual de către șofer. ESP ajută la menținerea controlului vehiculului în condiții de alunecare sau derapaj.

 • Problemele frecvente includ apăsarea accidentală a butonului ESP OFF de către șofer sau defectarea senzorilor care monitorizează aderența roților. Dacă acest martor se aprinde fără să acționezi butonul ESP OFF și rămâne permanent aprins, înseamnă că există o problemă cu acest sistem.

Cum se rezolvă: Pentru a rezolva această problemă, verifică dacă butonul ESP nu este apăsat în mod accidental. Dacă martorul rămâne aprins fără o acțiune intenționată din partea șoferului, poate fi necesară o diagnoză mai profundă într-un service autorizat pentru a identifica și remedia problema senzorilor sau a sistemului ESP.

2. Martor Probleme Lane Assist

martor-parasirea-benzii-bmw-seria-7

Acest martor se aprinde când sistemul Lane Assist detectează o problemă în funcționarea sa. Lane Assist ajută la menținerea vehiculului în banda de rulare și la prevenirea abaterii involuntare.

 • Problemele frecvente includ calibrarea incorectă a senzorilor Lane Assist sau șosele cu marcajele rutiere care nu se disting corect.

Cum se rezolvă: Pentru a remedia această problemă, verifică dacă senzorii Lane Assist sunt curați și nu sunt acoperiți de murdărie sau zăpadă. Dacă problema persistă, o recalibrare sau o verificare mai detaliată în service poate fi necesară.

3. Martor Check Engine

check-engine-bmw-seria-7

Martorul Check Engine se aprinde pentru a indica o problemă detectată în sistemul de control al motorului.

 • Problemele frecvente includ defectarea unui senzor de oxigen, a unui senzor de presiune a combustibilului sau a altor componente ale sistemului de alimentare sau de emisii.

Cum se rezolvă: Verificarea martorului Check Engine poate necesita o diagnoză auto pentru a identifica codurile de eroare specifice. De la identificarea codurilor de eroare până la înlocuirea sau repararea componentei defecte, soluționarea problemei poate varia în funcție de diagnosticul specific al vehiculului.

4. Martor Probleme Frâne

martor-sistem-de-franare-bmw-seria-7

Acest martor se aprinde când sistemul de frânare al vehiculului detectează o problemă, cum ar fi uzura excesivă a plăcuțelor de frână sau scăderea nivelului de lichid de frână.

 • Problemele frecvente includ uzura normală a placuțelor de frână, deteriorarea discelor de frână sau o scurgere în sistemul de frânare.

Cum se rezolvă: Inspectarea vizuală a sistemului de frânare poate oferi indicii despre cauza problemei. Înlocuirea plăcuțelor de frână uzate sau repararea altor componente defecte sunt soluțiile obișnuite pentru rezolvarea acestor probleme.

5. Martor Probleme Pilot Automat

martor-probleme-cruise-control-bmw-seria-7

Acest martor se aprinde când sistemul de pilot automat (cruise control) întâmpină o problemă în funcționarea sa.

 • Problemele frecvente includ defectarea senzorilor de viteză, probleme cu sistemul de frânare adaptiv sau interferențe înregistrate de senzorii vehiculului.

Cum se rezolvă: Verificarea martorului pentru probleme la pilotul automat poate necesita o verificare a senzorilor și a sistemului electronic asociat. În unele cazuri, o recalibrare a sistemului sau o verificare mai profundă a componentelor implicate poate fi necesară.

6. Martor Servodirecție

martor-servodirectie-bmw-seria-7

Acest martor se aprinde când sistemul de servodirecție întâmpină o problemă, afectând capacitatea de manevrare a vehiculului.

 • Problemele frecvente includ scăderea nivelului de lichid de direcție asistată, defectarea pompei de direcție asistată sau a altor componente ale sistemului de direcție.

Cum se rezolvă: Verificarea nivelului de lichid de direcție asistată și a sistemului poate ajuta la identificarea problemei. În cazul unor defecte mai serioase, consultarea unui specialist în service este recomandată pentru diagnosticarea și repararea adecvată a sistemului.

7. Martor Filtru de particule (DPF)

martor-dpf-bmw-seria-7

Acest martor se aprinde când filtrul de particule diesel (DPF) are nevoie de regenerare sau când există o problemă cu sistemul de regenerare.

 • Problemele frecvente includ regenerarea ineficientă a DPF-ului din cauza unor condiții de condus prea scurte sau a unor defecte ale senzorilor de temperatură.

Cum se rezolvă: Pentru rezolvarea acestei probleme, este recomandat să permiți vehiculului să efectueze regenerarea DPF-ului în mod automat circulând la o turație mai mare pe autostradă de preferat. Dacă martorul rămâne aprins, o verificare în service poate fi necesară pentru a diagnostica și remedia problema.

Alți Martori de Bord ai BMW Seria 7

lista-martori-bmw-seria-7
Martori de Bord Covera.ro

Iată încă 10 martori de bord frecvent întâlniți la modelul BMW Seria 7

 • Martor nivel ridicat al lichidului de răcire
 • Martor presiune pneuri scăzută
 • Martor avertizare uzură plăcuțe frână
 • Martor control adaptiv al vitezei
 • Martor nivel scăzut al lichidului de spălare parbriz
 • Martor avertizare preîncălzire bujii incandescente (pentru motoarele diesel)
 • Martor avertizare temperatură exterioră scăzută (sub 4°C)
 • Martor Ad Blue
 • Martor sistem monitorizare presiune pneuri (TPMS)
 • Martor servodirecție

Pentru a înțelege mai bine semnificațiile martorilor de bord și despre cum să răspunzi prompt fiecărui indicator luminos, te invităm să consulți articolul nostru detaliat despre semnificația martorilor de bord. Acolo vei găsi informații valoroase care te vor ajuta să rezolvi orice problemă care poate apărea la mașina ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.