Acasă Sanatate Cele mai bune suplimente alimentare

Cele mai bune suplimente alimentare

413
0
cele-mai-bune-suplimente-alimentare

Te-ai întrebat dacă trebuie să iei suplimente alimentare și care ar fi cele mai bune pe care le poți consuma? Suplimentele alimentare pot fi luate pentru un impuls în plus de nutrienți și vitamine, chiar dacă consumi alimente sănătoase. Acestea pot fi o soluție foarte bună pentru a obține mineralele și vitaminele esențiale , precum fibre, proteine sau alte substanțe nutritive pentru a menține corpul cât mai în formă și sănătos.

Ce sunt suplimentele alimentare?

Suplimentele alimentare sunt produse care conțin o varietate de ingrediente nutritive, cum ar fi mineralele, vitaminele, aminoacizi sau extracte de plante, care sunt utilizate de regulă pentru a suplimenta dieta de zi cu zi.

Când ai nevoie de suplimente alimentare?

În cazul în care ești o persoană preocupată de nutriție sau ai anumite nevoi, precum o dietă vegană sau vegetariană, probleme de digestie sau intoleranțe alimentare, s-ar putea să ai nevoie de suplimente alimentare pentru a obține substanțele nutritive de care corpul tău are nevoie. Mai poți consuma suplimente alimentare chiar și în cazul în care ai un stil de viață mai sportiv, acestea putând să-ți îmbunătățească performanța fizică și mentală.

Beneficiile suplimentelor alimentare

1.     Îmbunătățesc sănătatea fizică și mintală

Sănătatea fizică și mintală pot fi îmbunătățite prin consumul de suplimente alimentare, deoarece acestea cresc nivelul de energie, îmbunătățesc concentrarea și memoria și ajută la reducerea stresului.

2.     Asigură un aport adecvat de nutrienți

Suplimentele alimentare completează dieta cu nutrienții care lipsesc sau care nu sunt suficienți în alimentația ta zilnică. Acest lucru este minunat mai ales pentru persoanele care au un regim alimentar restrictiv.

3.     Menține sănătatea inimii și a sistemului imunitar

Suplimentele alimentare conțin substanțe precum vitaminele, antioxidanții sau acizii grași omega 3-6-9, care sprijină sănătatea inimii și a sistemului imunitar.

4.     Ajută la reducerea durerii și a inflamațiilor

Unele suplimente alimentare, precum extractul de coajă de salcie sau curcumina pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii.

5.     Pot preveni sau trata anumite afecțiuni

Există suplimente alimentare care sunt destinate pentru prevenirea și tratarea anumitor afecțiuni, cum ar fi depresia sau artrita.

Este important să știi că nu toate suplimentele alimentare au aceleași beneficii. Acestea pot varia în funcție de mai muți factori, precum calitatea ingredientelor, doza și interacțiunea cu alte medicamente. Trebuie să discuți cu medicul tău pentru a determina ce fel de suplimente alimentare sunt potrivite pentru tine.

Cele mai bune suplimente alimentare

Există o varietate de suplimente alimentare, fiecare cu propriile proprietăți și beneficii. Pentru a alege cele mai bune suplimente alimentare, trebuie să iei în considerare stilul de viață și nevoile tale.

Pe scurt, unele dintre cele mai bune suplimente sunt acelea care susțin sănătatea sistemului imunitar, mențin sănătatea mușchilor și a oaselor, îmbunătățesc somnul sau reglează nivelul de glucoză din sânge.

1.     Magneziu

Este un mineral foarte important pentru sănătatea mușchilor și a oaselor,  reglează nivelul de glucoză din sânge și ajută la îmbunătățirea somnului. Suplimentele cu magneziu pot fi utile pentru persoanele care nu primesc suficient din acest mineral prin alimentație sau care suferă de deficiență de magneziu. Magneziul se găsește în alimente precum banane, spanac și avocado.

Află toate beneficiile magneziului pentru sănătate, astfel încât să îți poți îmbunătăți starea de bine și sănătatea generală.

2.     Vitamina D

Este importantă pentru absorbția calciului și pentru sănătatea sistemului imunitar și a oaselor. Vitamina D se găsește în alimente precum brânză, ouă, somon sau poate fi produsă de piele prin expunerea regulată la soare. Iată o listă cu alimente bogate în vitamina D, astfel încât să-ți fie ușor să le introduci în alimentația ta zilnică.

3.     Omega 3-6-9

Omega 3-6-9  sunt  acizi grași care ajută la sănătatea inimii, a sistemului nervos și a creierului. Se găsesc în alimente precum nucile, semințele de chia sau somon. Persoanele care nu primesc destul omega 3-6-9 prin alimentație sau care au nevoie de un impuls suplimentar pentru sănătatea creierului și a inimii pot consuma suplimentele de omega 3-6-9.

4.     Zinc

Zincul este esențial pentru sinteza ADN-ului și a proteinelor și ajută la menținerea sănătății pielii. Această minerală se găsește în alimente precum fasolea, fructele de mare, carnea roșie sau semințele.

5.     Spirulina

Este o algă verde-albastră foarte bogată în minerale și vitamine benefice pentru funcționarea organismului nostru. Poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar și la reducerea inflamației. De asemenea, este benefică pentru sănătatea sistemului cardiovascular și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

6.     Vitamina C

O vitamină esențială pentru sănătatea pielii și a sistemului imunitar. De asemenea, este o proteină importantă pentru sănătatea tendoanelor, a oaselor și ligamentelor. Această vitamină se găsește în alimente precum citricele, broccoli, ardei gras sau kiwi. Vitamina C poate reduce riscul de boli cardiovasculare și a altor afecțiuni cronice, însă este important să nu se exagereze cu consumul acestei vitamine, deoarece excesul poate cauza diferite probleme digestive.

Dacă vrei să introduci alimentele bogate în vitamina C în alimentația ta, iată o listă cu 30 dintre acestea!

7.     Calciu

Calciul este un mineral esențial pentru sănătatea dinților și a oaselor.Îl poți găsi în brânză, lapte, iaurt sau nuci. Suplimentele alimentare de calciu sunt benefice, mai ales pentru persoanele care nu primesc suficient calciu prin alimentație.

Trebuie menționat că deși calciul este deosebit de important pentru sănătate, consumul de suplimente de calciu într-un mod excesiv poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi constipație sau pietre la rinichi.

8.     Lecitina

Lecitina este un compus natural care este prezent în ouă, ficat sau soia. Suplimentele de lecitină sunt benefice pentru sistemul nervos și sănătatea creierului. Mai mult decât atât, lecitina poate ajuta la menținerea unui nivel optim de colesterol în sânge și la susținerea sănătății ficatului. Lecitina este considerată a fi destul de sigură, dar unele persoane pot avea anumite reacții alergice la acest supliment.

9.     Probioticele

Acestea sunt niște bacterii benefice pentru sistemul digestiv. Se găsessc în alimente precum murăturile, kefirul sau iaurtul și sunt, de asemenea, disponibile și sub formă de suplimente alimentare. Probioticele ajută la menținerea unui echilibru bacterian, sprijină sistemul alimentar, reduc inflamația și pot ajuta la prevenirea și tratarea afecțiunilor digestive, cum ar fi constipația sau diareea.

Sfaturi pentru achiziționarea suplimentelor alimentare

Iată câteva sfaturi importante de urmat atunci când dorești să cumperi suplimente alimentare:

  1. Cumpără întotdeauna de la o sursă de încredere – verifică sursele de unde cumperi suplimentele alimentare, cum ar fi magazinele specializate sau farmaciile și evită să cumperi de la vânzători necunoscuți sau site-uri dubioase.
  2. Veirifică etichetele produselor – citește etichetele produselor pentru a vedea ingredientele și cantitățile acestora.
  3. Respectă dozele recomandate – nu consuma niciodată o doză mai mare decât cea recomandată de medic și de prospect.
  4. Fii precaut cu interacțiunille cu alte medicamente – verifică ce simptome adverse ai putea să prezinți în combinație cu alte medicamente.
  5. Discută cu medicul tău înainte de a începe un regim de suplimente alimentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.