Acasă Timp Liber Top 50 filme de dragoste pe care nu le-ai văzut

Top 50 filme de dragoste pe care nu le-ai văzut

743
0
top-50-filme-de-dragoste

Cu siguranță ești pasionat de filme, dar dacă ești în căutarea unor filme romantice, atunci trebuie să-ți acorzi atenția asupra filmelor de dragoste. Aceste filme sunt potrivite pentru o seară în doi. Te pot face să râzi, să plângi sau să-ți provoace emoții foarte puternice.

Indiferent dacă preferi comediile romantice sau dramele romantice, lista noastră de 50 de filme de dragoste te va ajuta să găsești filmul perfect pentru o seară de neuitat. De menționat că unele titluri ale filmelor de mai jos vor fi scrise în limba engleză, iar altele în limba română, însă pot fi găsite după orice denumire.

1. Frumoasa și bestia

Este o adaptare Disney din 1991 a celebrei povești și urmărește povestea de dragoste dintre Belle și Bestia. Filmul a fost un mare succes încă de la lansare, datorită coloanei sonore minunate și a animației de excepție. Prin intermediul muzicii și al animației, filmul abordează teme importante, cum ar fi frumusețea interioară și respectul față de celălalt, indiferent de aspectul exterior.

2. Cum să scapi de un tip în 10 zile

O comedie romantică din 2003 jucată în principal de Kate Hudson și Matthew McConaughey. Hudson interpretează o jurnalistă care încearcă să scrie un articol despre cum să scapi de un tip în 10 zile, iar McConaughey joacă rolul unui tip care pariază cu prietenii că o poate face pe jurnalistă să se îndrăgostească de el într-o săptămână.

3. Notting Hill

Este o comedie romantică apărută în 1999 și reprezintă o poveste despre cum o vedetă de cinema, anume Julia Roberts, se îndrăgostește de un proprietar de librărie (Hugh Grant) din Londra. Datorită distribuției excelente, filmul este unul dintre cele mai apreciate ale genului romantic.

4. Casablanca

Un clasic al anilor ’40, care urmărește povestea de dragoste dintre Ingrid Bergman și Humphrey Bogart în timpul celui de-al doilea război mondial. Este lansat în 1942 și renumit pentru muzica memorabilă și replicile sale de neuitat.

5. Memoirs of a Gheisha

Este un film apărut în 2005 care urmărește povestea unei gheișe (Zhang Ziyi) din Japonia. Prezintă o poveste de dragoste emoționantă și frumoasă dintre aceasta și un băiat bogat și influent, iar filmul impresionează prin imaginile sale deosebite.

6. Titanic

titanic

Este un film clasic de dragoste pe care majoritatea oamenilor îl cunosc deja. A cucerit inimile a milioane de oameni în întreaga lume. Este bazat pe povestea reală a navei Titanic care s-a scufundat în 1912. Filmul prezintă o poveste de dragoste interzisă dintre Rose și Jack, interpretați de Kate Winslet și Leonardo DiCaprio. Filmul te va ține captivat de emoțiile intense, făcând din acesta o experiență cinematografică de neratat.

7. Last Christmas

Prezintă povestea lui Kate, o tânără care trece prin momente dificile și încearcă să-și găsească un sens al vieții. Personajul Kate este interpretat de Emilia Clarke, care are parte de o surpriză neașteptată când întâlnește pe Tom, interpretat de Henry Golding. Filmul abordează teme precum familie, iertare și recuperare. Prin coloana sonoră inspirată de la George Michael și Wham, acest film este o poveste modernă de Crăciun care va încălzi inima oricui.

8. Portrait of a Lady on Fire

„Portrait of a Lady on Fire” este un film romantic plin de sensibilitate regizat de Celine Sciamma. În film este prezentată povestea de dragoste dintre o pictoriță și subiectul ei, o fată aristocrată pe nume Heloise, pe care trebuie să o picteze pentru a o trimite logodnicului ei. În cele din urmă, cele două femei încep să se apropie din ce în ce mai mult. Astfel, între cele două apare o relație delicată și plină de emoție.

9. Malcolm & Marie

Un film dramatic și pasional regizat de Sam Levinson, care prezintă relația dintre doi tineri artiști: un regizor de film pe nume Malcolm și iubita lui, dar și actrița din filmul său, pe nume Marie. Cei doi se apropie din ce în ce mai mult și reușesc să se înțeleagă mai bine unul pe celălalt în urma premierei filmului lui Malcolm.

10. Vacanță la Roma

„Vacanță la Roma” este o comedie romantică clasică și prezintă povestea unei prințese care evadează din palat și se îndrăgostește de un jurnalist american în timp ce vizita Roma. Filmul este unul dintre cele mai cunoscute filme de dragoste din toate timpurile datorită amestecului de umor, aventură și romantism prezente în acesta.

11. Love story

Spune povestea unor doi tineri, pe nume Oliver și Jenny, care se îndrăgostesc la facultate și luptă să-și salveze iubirea în ciuda tuturor obstacolelor care le ies în cale. Are o poveste emoționantă și o coloană sonoră iconică, ceea ce-l face unul dintre cele mai iubite și reprezentative filme de dragoste de peste 50 de ani.

12. 500 Days Of Summer

Un film care prezintă povestea de dragoste a lui Summer și Tom, doi tineri care se îndrăgostesc și trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, dar care sfârșește cu multă durere și incompatibilitate.

13. About time

Este un fim emoționat și dulce, care prezintă povestea lui Tim, un tânăr care poate să călătorească în timp și-și folosește această abilitate pentru a-și găsi dragostea.  Filmul este o combinație reușită de comedie, dramă și romantism.

14. The Lake House

„The Lake House” a apărut în 2006 și este un film romantic regizat de Alejandro Agresti, avându-i în rolurile principale pe Sandra Bullock și Keanu Reevs. Filmul urmărește povestea lui Alex și Kate, doi tineri care descoperă că trăiesc în case diferite, dar comunică cu ajutorul unei cutii poștale aflate la lac, care în cele din urmă se dovedește a fi un portal între anii 2004 și 2006. Pe măsură ce aceștia își transmit scrisori de dragoste, tinerii își dau seama că sunt suflete pereche și încearcă să găsească o cale să se întâlnească în realitate.

15. Amelie

“Amelie” este un film romantic și în acelaști timp o comedie din 2011 și este regizat de Jean Pierre Jeunet, având-o în rolul principal pe Audrey Tautou. Pelicula prezintă povestea unei tinere excentrice din Paris pe nume Amelie Poulain, care își petrece timpul ajutându-i pe oameni să-și găsească adevărata fericire, în timp ce ea încearcă să-și găsească iubirea. Filmul a câștigat numeroase premii și este considerat un clasic al cinematografiei franceze.

16. Rebecca

A apărut în anul 2020 și este o adaptare modernă a romanului clasic al lui Daphne du Maurier. În film se prezintă povestea unei tinere frumoase și naive, jucată de Lily James, care se căsătorește cu un bărbat bogat și misterios, interpretat de Armie Hammer. În cele din urmă tânăra își dă seama că este umbrită de amintirea primei soții a soțului ei, Rebecca, care a murit într-un mod misterios. Acest film este o combinație dramatică și întunecată de dragoste și secrete întunecate.

17. Ordinary Love

Este un film emoționant lansat în anul 2019 despre iubirea dintre doi oameni care se confruntă cu o situație destul de dificilă. Rolurile principale din acest film sunt jucate de către Liam Neeson și Lesley Manville, care prezintă povestea lui Tom și Joan, doi oameni în vârstă care descoperă că Joan are cancer la sân. În timp ce se luptă cu cumplita boală, cei doi se sprijină unul pe celălalt prin momentele grele.

18. Sylvie’s Love

Este o dramă romantică ce se petrece în jurul anilor 1950 din New York. Filmul prezintă povestea de dragoste dintre Sylvie și Robert, doi tineri care se îndrăgostesc  pasional în timp ce lucrează împreună la o stație de de televiziune.

19. The Half of It

Acest film te va face să răzi și să te simți emoționat în același timp. Ellie este o adolescentă solitară și deșteaptă care se împrietenește cu Paul, un băiat popular de la școală, și îl ajută să scrie scrisori de dragoste către o fată de care Paul este îndrăgostit. În timp ce relația dintre cei doi se adâncește, Ellie începe să-și dea seama că și ea are aceleași sentimente pentru aceeași fată.

20. P.S. I Love You

Este un film romantic emoționant și a fost lansat în 2007, regizorul fiind Richard LaGravenese. Filmul este bazat pe un roman omonim scris de Cecelia Ahern și urmărește povestea lui Holly (jucată de Hilary Swank), care încearcă să-și găsească drumul în viață după moartea soțului ei, Gerry (jucat de Gerard Butler). Prin intermediul unor scrisori lăsate în urmă, Gerry îi dăruiește lui Holly o ultimă șansă de a se redescoperi pe ea însăși și de a-și găsi un nou sens al vieții.

21. A Star is Born

A fost lansat în anul 2018 și este un film muzical romantic regizat de Bradley Cooper. Cooper își joacă propriul personaj, Jackson Maine, un muzician de țară care are probleme cu alcoolul și care descoperă un talent muzical promițător într-o tânără cântăreață, Ally (jucată de Lady Gaga). În timp ce Ally își îndeplinește visul de a deveni o cântăreață de succes, relația lor se dezvoltă și se transformă într-o poveste de dragoste pasională și frumoasă.

22. Întâlnire cu Joe Black

Genul filmului este romantic dramatic, fiind lansat în 1998 și regizat de Martin Brest. În film, Death (jucat de Brad Pitt) se întâlnește cu un om de afaceri bogat și puternic, William Parrish (jucat de Anthony Hopkins), pentru a-i propune un pact: Death își va amâna sosirea la William dacă acesta îl va ajuta să-și trăiască viața într-un mod mai plin de viață și mai pasional. În timp ce se apropie tot mai mult de William și familia lui, Death se îndrăgostește și de fiica acestuia, Susan (jucată de Claire Forlani).

23. Pretty Woman

pretty-woman

“Pretty Woman” este un film romantic-comedie din 1990, regizat de Garry Marshall, cu Julia Roberts in rolul Vivian Ward, o femeie frumoasă și inteligentă, dar săracă, care se transformă din prostituată într-o doamnă de societate în urma unei întâlniri cu Edward Lewis, un om de afaceri bogat interpretat de Richard Gere. În timp ce Vivian experimentează viața de lux, ea și Edward încep să dezvolte sentimente unul pentru celălalt, dar obstacolele sociale și diferențele lor de clasă amenință să îi despartă.

24. Mereu la prima întâlnire

Acest film este unul romantic-comedie din 2018, regizat de Peter Segal. Rolurile principale sunt jucate de către Jennifer Lopez în rolul lui Maya, o femeie de carieră inteligentă și independentă care își găsește viața amorosă complicată. În timp ce încearcă să-și găsească sufletul pereche, Maya se îndrăgostește de un bărbat mult mai tânăr decât ea, interpretat de actorul și cântărețul american, Milo Ventimiglia, iar relația lor se dezvoltă în ciuda opiniilor critice ale prietenilor și ale societății.

25. Closer

Este un film dramatic din 2004, regizat de Mike Nichols, cu Jude Law, Natalie Portman, Julia Roberts și Clive Owen în rolurile principale. Filmul explorează relațiile complicate și interconectate dintre patru persoane, iar drama lor este amplificată de deciziile și minciunile pe care le fac unul față de celălalt.

26. Eu sunt dragostea

Un film romantic-dramatic din 2009, regizat de Luca Guadagnino. Pelicula este o poveste tulburătoare despre o femeie din înalta societate care se îndrăgostește de un prieten de familie. Cu Tilda Swinton și Flavio Parenti în rolurile principale, filmul explorează tema iubirii interzise și a sacrificiului.

27. Breakfast at Tiffany’s

O comedie romantică din 1961, regizată de Blake Edwards. Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui Truman Capote și îi are în rolurile principale pe Audrey Hepburn și George Peppard. În film, Hepburn joacă rolul excentricei Holly Golightly, o femeie frumoasă și misterioasă care locuiește în New York City și se îndrăgostește de un scriitor aflat în căutarea inspirației.

28. Anna Karenina

„Anna Karenina” este un film romantic-dramatic din 2012, regizat de Joe Wright. Bazat pe romanul clasic al lui Lev Tolstoi, filmul urmărește viața Anei Karenina, o femeie aristocrată care trăiește o aventură pasională cu un ofițer militar. Cu Keira Knightley în rolul principal, filmul este o călătorie emoționantă prin iubire, pasiune și conflicte interioare.

29. The Shape of Water

Este o poveste romantică unică, regizată de Guillermo del Toro în 2017, care prezintă o femeie mută care se îndrăgostește de o creatură acvatică dintr-un laborator guvernamental secret. Sally Hawkins, Michael Shannon și Octavia Spencer sunt câțiva dintre actorii principali care aduc la viață această poveste captivantă și emoționantă, care a câștigat patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.

30. Amantul

Este un film romantic-dramatic din 1992, regizat de Jean-Jacques Annaud, bazat pe romanul omonim al lui Marguerite Duras. Jane March și Tony Leung Ka-fai joacă în rolurile principale ale acestui film, care prezintă o poveste de dragoste secretă în timpul ocupației japoneze din China.

31. Intimitate

Regizat de Patrice Chereau, “Intimitate” este o dramă romantică din 2001, care explorează relația intimă dintre un bărbat și o femeie, care se întâlnesc într-un hotel din Paris. Mark Rylance și Kerry Fox joacă în rolurile principale, oferindu-le spectatorilor o perspectivă captivantă asupra relațiilor umane și a complexității acestora.

32. Nuntă la distanță

O comedie romantică din 1997, regizată de Peter Chelsom, care urmărește povestea unui cuplu care se întâlnește în New York și încearcă să mențină o relație la distanță. Gwyneth Paltrow și John Hannah joacă în rolurile principale, oferindu-le spectatorilor o perspectivă unică asupra iubirii moderne și a dificultăților pe care le implică o astfel de relație.

33. Pacientul englez

Bazat pe romanul omonim al lui Michael Ondaatje, “Pacientul englez” este un film romantic-dramatic din 1996, regizat de Anthony Minghella. Ralph Fiennes, Juliette Binoche și Kristin Scott Thomas joacă în rolurile principale ale acestui film, care prezintă o poveste de dragoste complicată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

34. Blue Valentine

„Blue Valentine” este un film romantic-dramatic din 2010, regizat de Derek Cianfrance, care urmărește povestea unei perechi care încearcă să-și mențină relația în timp ce se confruntă cu problemele și dificultățile vieții cotidiene. Ryan Gosling și Michelle Williams joacă în rolurile principale, oferindu-le spectatorilor o perspectivă emoționantă asupra dragostei și a provocărilor care o însoțesc.

35. Cele două fețe ale dragostei

Un film din 2006, regizat de Neil Jordan, care explorează povestea unei femei din lumea interlopă care se îndrăgostește de un bărbat misterios. Colin Farrell și Alicja Bachleda joacă în rolurile principale, oferindu-le spectatorilor o perspectivă unică asupra iubirii și a luptelor care o însoțesc, într-un decor care îmbină frumusețea și pericolul.

36. Brooklyn

brooklyn

Un film care urmărește povestea unei tinere irlandeze care se mută în statele unite, îndrăgostindu-se de un tânăr italian. Saoirse Ronan și Emory Cohen joacă în rolurile principale, oferindu-le spectatorilor o perspectivă captivantă asupra luptei unei tinere femei pentru a-și găsi locul în lume și pentru a-și găsi dragostea. Acest film este unul romantic-dramatic din 2015 și este regizat de John Crowley.

37. Dirty Dancing

Este un film romantic-dramatic din 1987, regizat de Emile Ardolino, care prezintă povestea unei adolescente care se îndrăgostește de un instructor de dans în timpul vacanței de vară. Jennifer Grey și Patrick Swayze joacă în rolurile principale, oferindu-le spectatorilor o perspectivă fascinantă asupra tinerilor care descoperă dragostea în timpul unei veri magice.

38. Carol

Filmul urmărește povestea unei femei care se îndrăgostește de o altă femeie în anii 1950. Cate Blanchett și Rooney Mara joacă în rolurile principale, oferindu-le spectatorilor o perspectivă tulburătoare asupra luptei cu normele sociale și a iubirii care depășește prejudecățile.

39. The Big Sick

„The Big Sick” este un film de comedie-dramă din 2017, regizat de Michael Showalter, care explorează povestea unor cupluri care trebuie să depășească obstacolele culturale pentru a-și menține relația. Kumail Nanjiani și Zoe Kazan joacă în rolurile principale, oferindu-le spectatorilor o perspectivă amuzantă și emoționantă asupra iubirii și a modului în care aceasta poate depăși diferențele culturale.

40. Jurnalul lui Bridget Jones

O comedie romantică din 2001, care îi are în rolurile principale pe Renee Zellweger, Colin Firth și Hugh Grant. Filmul urmărește povestea lui Bridget Jones, o tânără britanică care începe să țină un jurnal în care își notează problemele de zi cu zi și își caută dragostea adevărată.

41. Ghost

Este un film romantic de dragoste și dramă din 1990 cu Demi Moore și Patrick Swayze în rolurile principale. Povestea urmărește un bărbat care moare prematur și devine o fantomă care încearcă să comunice cu iubita sa pentru a o proteja de pericolele care o pândesc.

42. După ce ne-am întâlnit

”După ce ne-am întâlnit” este o comedie romantică din 2016 care îi are în rolurile principale pe Emilia Clarke și Sam Claflin. Filmul urmărește povestea lui Louisa Clark, o tânără fără perspectivă, care este angajată să îngrijească un bărbat în scaun cu rotile. Cei doi își vor descoperi încetul cu încetul sentimentele unul față de celălalt, în timp ce își depășesc propriile limite.

43. Spune-mi când…

O comedie romantică care îi are în rolurile principale pe Matt Dillon și Eugenio Derbez. Acest film urmărește povestea unui bărbat care încearcă să își găsească scopul în viață și să își depășească frica de angajament, în timp ce își descoperă sentimentele pentru o femeie din viața sa.

44. Before Sunset

“Before Sunset”, regizat de Richard Linklater, este continuarea poveștii de dragoste dintre Jesse (Ethan Hawke) și Celine (Julie Delpy) la nouă ani după ce s-au întâlnit prima dată în Viena. Filmul urmărește revederea lor la Paris, unde retrăiesc emoțiile și pasiunea trecutului lor, dar și problemele și deciziile ce le-au separat. Atmosfera romantică, dialogul inteligent și interpretarea actorilor aduc o profunzime aparte acestei drame romantice lansate în anul 2004.

45. Call Me By Your Name

call-me-by-your-name

În “Call Me By Your Name”, Elio, interpretat de Timothée Chalamet, este un tânăr talentat ce se îndrăgostește de Oliver (Armie Hammer), un asistent al tatălui său. Filmul, regizat de Luca Guadagnino, este o poveste sensibilă de dragoste și dorință, aflată în peisajul idilic al Italiei, care oferă o experiență emoționantă spectatorilor. Lansat în 2017, “Call Me By Your Name” a primit aprecierea criticilor și a publicului, devenind un clasic al cinematografiei contemporane.

46. Cei mai frumoși ani

Filmul este regizat de Gabriele Muccino și urmărește viața lui Jack (Javier Cámara) și a prietenilor săi pe parcursul a patru decenii, începând din anii ’80. Filmul explorează teme precum dragostea, prietenia, succesul și eșecul, în contextul unei Italii în schimbare și evoluție. “Cei mai frumoși ani” este o dramă cu o distribuție impresionantă, cu actori precum Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti și Kim Rossi Stuart, care oferă o călătorie emoționantă și captivantă prin istoria recentă a Italiei.

47. West Side Story

„West Side Story”, adaptarea cinematografică a faimoasei piese de teatru muzical, prezintă lupta dintre două bande rivale din cartierul West Side al New York-ului. În acest context, Tony (Richard Beymer) și Maria (Natalie Wood) se îndrăgostesc, dar trebuie să înfrunte obstacolele sociale și rasiale ale societății din anii 1950. Filmul regizat de Robert Wise și Jerome Robbins în 1961 este o capodoperă a genului musical, cu o coloană sonoră memorabilă, coregrafii impresionante și o poveste captivantă și actuală.

48. The Notebook

The Notebook (Jurnalul), regizat de Nick Cassavetes, spune povestea de dragoste dintre Allie (Rachel McAdams) și Noah (Ryan Gosling), doi tineri îndrăgostiți care se despart din cauza diferențelor sociale. Cu toate acestea, sentimentele lor puternice nu încetează să existe și reușesc să-și găsească un drum înapoi unul către celălalt. Filmul, lansat în 2004, este o dramă romantică captivantă, care a devenit un clasic al genului datorită interpretărilor actorilor și a regiei sensibile.

49. Marriage Story

Este un film care spune povestea soților Charlie (Adam Driver) și Nicole (Scarlett Johansson), care se confruntă cu probleme în căsnicia lor și ajung să divorțeze. Filmul explorează durerile și bucuriile unei relații, dar și ale unei separări, cu interpretări memorabile ale celor doi actori și o regie sensibilă. Lansat în 2019, „Marriage Story” a primit o apreciere critică ridicată și a fost nominalizat la numeroase premii, inclusiv la Oscar.

50. Love, Simon

Filmul prezintă viața unui adolescent pe nume Simon Spier (Nick Robinson), care încearcă să-și găsească curajul să-și declare orientarea sexuală prietenilor și familiei sale. În timp ce încearcă să se descurce cu propriile probleme, Simon începe să se îndrăgostească de un băiat cu care a început să discute anonim pe internet. Filmul, lansat în 2018, este o comedie romantică emoționantă și contemporană, care aduce în prim-plan problemele adolescenților LGBT și ale căutării propriei identități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.