Acasă Auto Martori de Bord VW Polo – află ce reprezintă fiecare bec aprins

Martori de Bord VW Polo – află ce reprezintă fiecare bec aprins

941
0
martori-bord-vw-polo

Ești la volanul noului tău Volkswagen Polo și, la un moment dat, observi cu uimire că unul dintre martorii de bord se aprinde brusc. Ce reprezintă acel bec aprins? Este o întrebare firească pentru orice șofer, iar răspunsurile pot varia de la situație la situație. Cu toate acestea, în acest articol, vom lua fiecare martor de bord al VW Polo în parte și îl vom analiza cu atenție.

Vom dezvălui semnificația fiecărui martor de bord pentru a-ți oferi cunoștințele necesare pentru a înțelege starea mașinii tale și pentru a acționa în mod corespunzător.

Deci, dacă vrei să înțelegi ce înseamnă fiecare bec aprins pe tabloul de bord al VW Polo și cum poți gestiona situațiile care apar, te invităm să rămâi cu noi pe tot parcursul acestui ghid informativ.

Culorile martorilor de bord pentru Volkswagen Polo

Culorile au un rol esențial în comunicarea stării mașinii tale. Acestea nu sunt doar simple lumini, ci mesageri subtili ai sănătății și funcționării vehiculului tău. Iată o privire mai atentă asupra culorilor semnificative pe care le poți întâlni pe tabloul de bord al VW Polo:

 • Roșu: Această nuanță vibrantă atrage atenția asupra problemelor grave care necesită intervenție imediată. De obicei, semnalează probleme cu sistemul de frânare sau nivelul scăzut de ulei, iar ignorarea lor poate avea consecințe periculoase.
 • Galben/Portocaliu: Culorile galben și portocaliu te avertizează cu privire la probleme sau întreținere necesară. Pot indica, de exemplu, presiunea scăzută în pneuri sau necesitatea unei revizii periodice. Este important să le iei în serios și să verifici sursa problemei cât mai curând posibil.
 • Verde sau albastru: Lumina verde sau albastră semnalează de obicei că un sistem sau funcție este activat și funcționează în mod normal. Aceste culori transmit un sentiment de liniște și pot include informații despre farurile automate sau alte funcții de confort.
vw-polo-martori-bord

Martori de bord comuni pentru VW Polo

1.     Martor presiune ulei

martor-presiune-ulei-vw-polo

Atunci când acest martor se aprinde, este important să-ți amintești că semnalizează o potențială scădere a presiunii uleiului în motor, iar asta nu e bine.

 • Probleme comune: Acest indicator luminos poate să apară din cauza nivelului scăzut de ulei sau a unor probleme la pompa de ulei sau chiar a unei scurgeri de ulei.
 • Rezolvare: oprește mașina imediat și verifică nivelul de ulei. Dacă e scăzut, adaugă ulei până la nivelul corect, conform manualului mașinii. Dacă problema persistă, e timpul să consulți un mecanic pentru o evaluare mai amănunțită.

2.     Martor ABS (Sistemul de Frânare Antiblocare)

martor-abs-vw-polo

Când vezi acest martor, trebuie să știi că semnalează o problemă cu sistemul ABS, ceea ce poate afecta modul în care frânezi în condiții de siguranță.

 • Probleme comune: De obicei, problemele vin de la senzorii ABS, cablurile sau alte componente ale sistemului de frânare.
 • Rezolvare: Pentru siguranța ta, ar fi bine să contactezi un specialist în frânare care să verifice sistemul ABS și să remedieze orice problemă. Ignorarea acestui martor poate duce la complicații grave în trafic.

3.     Martor nivel lichid de răcire

martor-lichid-racire-vw-polo

Când acest martor se activează, înseamnă că nivelul lichidului de răcire e prea scăzut, ceea ce poate duce la supraîncălzirea motorului.

 • Probleme comune: Scurgerile de lichid de răcire sau o pompă de apă defectă sunt unele dintre cauzele obișnuite pentru acest martor.
 • Rezolvare: oprește mașina și lasă motorul să se răcească. Apoi, verifică nivelul lichidului de răcire și adaugă lichid dacă e necesar. Dacă problema continuă, mergi la un mecanic pentru o verificare amănunțită.

4.     Martor airbag

martor-airbag-vw-polo

Acest martor indică o problemă cu sistemul de airbag, ceea ce poate afecta siguranța ta și a pasagerilor în caz de accident.

 • Probleme comune: Defecțiunile pot avea legătură cu conectoarele, senzorii sau modulele airbag ale mașinii.
 • Rezolvare: Pentru propria ta siguranță, contactează imediat un specialist sau un mecanic calificat. E important să remediezi problema înainte de a continua să conduci.

5.     Martor avarie motor

check-engine-vw-polo

Când acest martor se aprinde, mașina ta îți spune că există o problemă cu motorul. Nu este ceva de ignorat.

 • Probleme comune: Acest martor poate să apară din cauza unei game variate de probleme, de la bujii sau senzori defectuoși până la probleme în sistemul de emisii.
 • Rezolvare: Dacă vezi acest martor, ar fi bine să oprești mașina și să verifici dacă există simptome evidente, cum ar fi pierdere de putere sau zgomote neobișnuite. Consultă un mecanic pentru a verifica codurile de eroare ale computerului de bord și pentru a identifica și remedia problema.

6.     Martor sistem de direcție asistată

martor-servodirectie-vw-polo

Acest martor te avertizează că sistemul de direcție asistată nu funcționează corect, ceea ce poate face volanul să devină greu de manevrat.

 • Probleme comune: Defecțiuni ale pompei de direcție asistată, ale curelei de transmisie sau ale senzorilor pot duce la aprinderea acestui martor.
 • Rezolvare: Dacă simți dificultăți în manevrarea volanului, oprește mașina în siguranță și verifică nivelul lichidului de direcție asistată. Dacă nivelul este corect și problema persistă, mergi la un mecanic pentru o diagnosticare detaliată.

7.     Martor alternator

martor-baterie-vw-polo

Acest martor te informează că sistemul de încărcare a bateriei mașinii are o problemă, ceea ce poate duce la descărcarea bateriei și oprirea motorului.

 • Probleme comune: Defecțiuni ale alternatorului, ale curelei de transmisie sau ale conexiunilor electrice pot declanșa acest martor.
 • Rezolvare: Dacă vezi acest martor, verifică dacă bateria este încărcată corespunzător. Dacă nu ești sigur, consultă un mecanic pentru a verifica sistemul de încărcare și pentru a remedia problema înainte ca bateria să se descarce complet.

Alți martor de bord ai Volkswagen Polo

În imaginea alăturată ai încă 72 de martori de bord pe care i-am prezentat în detaliu în articolul nostru dedicat. Regăsești un link mai jos!

lista-martori-bord-vw-polo
Martori de Bord Covera.ro

Iată încă 10 martori de bord frecvent întâlniți la modelul VW Polo

 • Martor control al tracțiunii (TCS);
 • Martor ESP (Programul Electronic de Stabilitate);
 • Martor control al presiunii anvelopelor;
 • Martor sistem de avertizare presiune scazută în pneuri;
 • Martor sistem de avertizare la distanță;
 • Martor sistem Start-Stop;
 • Martor filtru de particule (DPF);
 • Martor sistem de asistență la parcare;
 • Martor activare modul ECO;
 • Martor activare modul SPORT.

Vezi lista completă în articolul nostru dedicat unde am explicat în detaliu principalii martori de bord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.