Acasă Timp Liber Top 7 rețete simple și delicioase cu cătină

Top 7 rețete simple și delicioase cu cătină

1320
0
top-7-retete-simple-cu-catina

Bucură-te de explozia de gusturi și beneficii sănătoase ale cătinei cu aceste 7 rețete simple și delicioase cu cătină. De la siropuri sănătoase și sucuri revigorante, până la prăjituri aromate, aceste preparate te vor surprinde. Iată cum poți integra cătina în alimentația ta de zi cu zi, aducând o mulțime de beneficii sănătății tale.

Top rețete cu cătină

1.     Suc de cătină cu miere și lămâie

suc-de-catina-cu-miere-si-lamaie

Ingrediente:

  • 200 g cătină;
  • 2 lămâi;
  • 2 linguri de miere.

Mod de preparare:

Pentru a prepara această rețetă, în primul rând trebuie să extragi sucul de cătină folosind un storcător de fructe și să-l combini cu sucul de lămâie proaspăt stors. După aceea trebuie să adaugi mierea și să amesteci bine până când se dizolvă complet. Acum poți servi băutura rece savurând-o pentru a te bucura de proprietățile sale benefice.

2.     Salată de cătină cu spanac și nuci

salata-de-catina-cu-spanac-si-nuci

Ingrediente:

  • 1 cană de cătină;
  • 2 căni de frunze de spanac;
  • O jumătate de cană de nuci, cum ar fi caju, migdale, etc;
  • Un sfert de cană de brânză feta;
  • Dressing cu ulei de măsline, oțet balsamic și miere (optional).

Mod de preparare:

Se amestecă cătina, frunzele de spanac și nucile într-un bol mare. Se adaugă brânza feta sfărâmată peste salată, iar pentru dressing se combină uleiul de măsline, oțetul balsamic și mierea într-un borcan și se agită bine. La final poți turna dressing-ul peste salată pentru a o servi.

3.     Sirop de cătină

sirop-de-catina

Putem spune că este cea mai simplă și populară rețetă cu cătină. Prin această rețetă te poți bucura de esența pură a cătinei.

Ingrediente:

  • 3 kg de cătină;
  • 1 kg miere.

Mod de preparare:

Se spală fructele și se dau prin blender pentru a obține o pasta fină. Se strecoară prin sită pentru a obține un sirop neted, fără alte impurități sau semințe. Acest amestec se completează cu mierea, iar rezultatul final este o explozie de arome și beneficii. Acest sirop îl poți savura simplu sau îl poți adăuga în alte preparate.

4.     Ceai de cătină revitalizant

ceai-de-catina

Ingrediente:

  • 2 lingurițe de frunze uscate de cătină;
  • 1 cană de apă fierbinte;
  • Miere sau îndulcitor după gust (optional).

Mod de preparare:

Se pun frunzele de cătină într-un ceainic și se toarnă apa fierbinte peste acesta. Se lasă la infuzat timp de aproximativ 5-6 minute urmând să se strecoare ceaiul și să se adauge miere sau îndulcitorul preferat după gust.

5.     Tartă mousse din cătină

tarta-mousse-din-catina

Ingrediente:

  • 200 g biscuiți;
  • 100 g unt topit;
  • 400 g cătină;
  • 200 g zahăr;
  • 400 ml frișcă lichidă;
  • 2 pliculețe de gelatină;
  • O lămâie stoarsă;

Mod de preparare:

  1. Înpece prin a prepara crusta, mărunțind biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu ajutorul unui sac de plastic folosind un sucitor pentru a-i zdrobi. Peste ei se adaugă untul topit și se amestecă până se obține o consistență nisipoasă.
  2. Presează amestecul de biscuit într-o formă de tartă și pune-o la frigider pentru a se întări.
  3. Pentru mousse-ul de cătină trebuie să mixezi cătina cu ajutorul unui blender până se obține o pastă fină. Apoi această pastă se strecoară pentru a elimina semințele și pielițele.
  4. Într-un bol mai mic pune gelatina împreună cu apă rece timp de aproximativ 5 minute sau până când se hidratează complet și capătă o consistență gelatinoasă.
  5. În alt bol se amestecă zahărul cu cătina și sucul de lămâie și se încălzește amestecul la foc mic până când zahărul se dizolvă complet.
  6. Se adaugă gelatina la compoziția cu cătină și se amestecă bine.
  7. Bate frișca lichidă până când aceasta devine consistentă.
  8. Adaugă treptat amestecul de cătină în frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă pentru a obține o textură aerată.
  9. Se toarnă mousse-ul de cătină peste crusta de biscuiți și se nivelează suprafața acestuia.
  10. Se pune la frigider timp de câteva ore sau peste noapte și se decorează cu cătină proaspătă sau orice alte fructe preferate înainte de servire.

6.     Dulceață de cătină

dulceata-de-catina

Ingrediente:

  • 1 kg de cătină;
  • 800 g zahăr;
  • o lămâie stoarsă;
  • 1 lingură de scorțișoară (optional);
  • 1 baton vanilie (optional).

Mod de preparare:

  1. Cătina se spală bine și se îndepărtează codițele acesteia.
  2. Se pune într-un vas mare și se adaugă zahărul. Se amestecă bine și se lasă timp de aproximativ 2 ore pentru ca zahărul să se dizolve.
  3. Se pune la foc mediu și se aduce la punctul de fierbere. Apoi se reduce focul și se lasă ca dulceața să fiarbă ușor aproximativ 1 oră, amestecând din când în când până ce compoziția se îngroașă și fructele devin moi.
  4. În timp ce dulceața fierbe, se poate adăuga sucul de lămâie sau la alegere un baton de vanilie sau o lingură de scorțișoară, fiind opțional.
  5. Se verifică consistența dulceței prin picurare. Dacă aceasta este îngroșată și nu se scurge, înseamnă că dulceața este gata.
  6. Se toarnă dulceața în borcane și se umple până la margine.
  7. Se inchid borcanele cu capace și se lasă să se răcească la temperatura camerei, urmând să fie depozitate într-un loc răcoros.

7.     Budincă de cătină cu semințe de chia

budinca-de-catina-cu-seminte-de-chia

Ingrediente:

  • 1 cană de cătină;
  • 3 linguri de semințe de chia;
  • 1 lingură de miere;
  • 1 cană de lapte.

Mod de preparare:

  1. Se amestecă laptele cu semințele de chia într-un bol și se lasă să se înmoaie timp de aproximativ 20 minute.
  2. Se adaugă cătina și mierea în blender și se mixează până se obține o pastă fină.
  3. Se combină pasta de cătină cu amestecul de semințe de chia și lapte în bol și se amestecă bine.
  4. Se lasă budinca la frigider peste noapte sau aproximativ 3-4 ore până când semințele de chia se umflă și formează o textură de budincă.

Sperăm că aceste idei de rețete cu cătină te-au inspirat în căutarea unor preparate simple și delicioase. Cătina este ingredientul perfect pentru a aduce un plus de arome și beneficii în bucătăria ta.

Poftă bună!

Articolul precedentBeneficiile ceaiului verde pentru sănătate
Articolul următorCe sunt injectoarele și ce rol au?
Bună tuturor! Eu sunt Mădălina, pasionată de vacanțe, turism, numerologie și semnificații. De când mă știu, am fost fascinată de lumea din jurul meu și de misterele ei. Am călătorit în multe țări și am descoperit locuri minunate, culturi diferite și oameni extraordinari. Pe lângă turism, sunt și o pasionată de filme, seriale numerologie și semnificații. Cred că fiecare dintre noi are un număr norocos și un scop în viață, care pot fi descoperite împreună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.