Acasă Auto Martori de Bord Volvo – află ce probleme poate avea mașina ta

Martori de Bord Volvo – află ce probleme poate avea mașina ta

1937
0
martori-bord-volvo

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă acei martori de bord de pe bordul unui Volvo? Cum să-i interpretezi și să înțelegi semnificația lor? În acest articol, vei afla tot ce trebuie să știi despre martorii de bord Volvo și problemele pe care le pot semnala.

Volvo este o marcă cunoscută pentru inovația și siguranța sa remarcabilă în industria auto. În ceea ce privește martorii de bord, aceștia sunt o parte esențială a experienței de conducere pentru toate modelele Volvo, indiferent dacă conduci un sedan elegant, un SUV puternic sau un hatchback compact.

Indiferent de modelul tău Volvo, martorii de bord sunt un instrument esențial pentru a monitoriza starea mașinii tale. Aici sunt câteva dintre modelele Volvo pentru care martorii de bord sunt relevanți:

 • Volvo S60
 • Volvo XC40
 • Volvo XC60
 • Volvo V90
 • Volvo S90
 • Volvo XC90

Culorile martorilor de bord Volvo

Culorile martorilor de bord de pe Volvo sunt o modalitate esențială de a comunica starea și funcționarea mașinii tale într-un mod rapid și eficient. Fiecare culoare are o semnificație distinctă:

 • Roșu : Martorii de bord cu culoarea roșie indică probleme critice sau periculoase care necesită atenție imediată. Acesta poate include avertismente legate de sistemul de frânare, presiunea uleiului sau temperatura motorului. Ignorarea acestor avertizări poate duce la daune grave sau la accidente.
 • Galben/Portocaliu: Culoarea galbenă sau portocalie a martorilor de bord indică probleme care nu sunt la fel de grave ca cele roșii, dar totuși necesită atenție. Acestea pot include avertizări privind sistemul de motor, airbag-uri sau alte sisteme importante. Este important să consulți manualul mașinii pentru a înțelege semnificația exactă a martorilor de culoare galbenă sau portocalie.
 • Verde sau albastru: Martorii de bord cu culoarea verde sau albastră, de obicei, indică funcționarea normală sau activarea unei funcții specifice, cum ar fi sistemul start-stop, semnalizarea că sistemul de cruise control este activat sau activarea luminilor de drum.
volvo-martori-bord

7 martori de bord importanți care se pot aprinde în bordul Volvo

Iată 7 dintre cei mai importanți martori de bord pe care îi poți întâlni în bordul mașinii tale Volvo:

1.     Martorul de Presiune a Uleiului

martor-presiune-ulei-volvo

Când vezi martorul de presiune a uleiului aprinzându-se pe bordul mașinii tale, trebuie să știi că este un semn important. Acesta îți spune că presiunea uleiului din motor este scăzută sau inexistentă, ceea ce poate duce la daune costisitoare dacă nu iei măsuri imediat.

Oprește mașina și verifică nivelul de ulei. Dacă nivelul este corect, dar martorul rămâne aprins, consultă un mecanic pentru o verificare amănunțită.

2.     Martorul de Temperatură a Motorului

martor-temperatura-motor-volvo

Martorul de temperatură a motorului este esențial pentru prevenirea supraîncălzirii. Când se aprinde, acesta îți indică faptul că temperatura motorului a depășit nivelurile normale. Acest lucru poate fi cauzat de scurgeri de lichid de răcire, o pompă de apă defectă sau un termostat care nu funcționează corespunzător.

Ignorarea acestui martor poate duce la daune grave ale motorului. Oprește mașina și investighează sursa problemei sau apelează la ajutorul unui specialist.

3.     Martorul Airbag-ului

martor-airbag-volvo

Martorul airbag-ului se referă la sistemul de siguranțăal mașinii tale. Când acest martor se aprinde, este un semn că sistemul airbag-urilor are o problemă sau nu funcționează așa cum ar trebui.

Ține minte că atunci când acest martor este activ, airbag-urile nu vor funcționa în caz de accident, punând în pericol siguranța ta și a pasagerilor. Dacă vezi acest martor, adresează-te imediat unui service autorizat Volvo pentru diagnosticare și remediere.

4.     Martorul ABS (Sistem de Antiblocare la Frânare)

martor-abs-volvo

Când martorul ABS se aprinde, este momentul să fii atent. Acesta semnifică probleme legate de sistemul antiblocare la frânare, care este esențial pentru menținerea controlului asupra mașinii în timpul frânării de urgență sau pe suprafețe alunecoase. Verifică sistemul de frânare și adresează problema unui specialist pentru remediere.

5.     Martorul ESP (Program Electronic de Stabilitate)

martor-esp-volvo

Martorul ESP este legat de sistemul de stabilitate al mașinii tale și semnifică probleme legate de controlul și aderența mașinii. Când acest martor se aprinde, trebuie să investighezi problema pentru a te asigura că mașina rămâne stabilă pe drum, mai ales în condiții dificile de conducere.

6.     Martorul Avarie Motor

check-engine-volvo

Acest martor poate semnifica probleme legate de sistemul de control al emisiilor sau ale motorului. Atunci când se aprinde, trebuie să știi că mașina are un defect care poate afecta performanța sau emisiile. Ignorarea acestui martor poate duce la daune extinse ale motorului sau la consum excesiv de combustibil. Pentru a identifica și remedia problema, consultă un mecanic autorizat Volvo.

7.     Martorul Nivelului de Combustibil

martor-nivel-combustibil-volvo

Acest martor simplu, dar important, te avertizează cu privire la nivelul scăzut de combustibil din rezervor. Când vezi acest martor, este timpul să cauți o stație de alimentare. Ignorarea acestui avertisment ar putea duce la epuizarea completă a combustibilului și la necesitatea unei remorci pentru mașină.

Alți martori de bord Volvo

lista-martori-volvo
Martori de Bord Covera.ro

Iată încă 10 martori de bord frecvent întâlniți pe modelele Volvo

 • Martorul bateriei;
 • Martorul sistemului de direcție asistată;
 • Martorul probleme la transmisie;
 • Martorul sistemului de monitorizare a presiunii pneurilor;
 • Martor bec defect sau ars;
 • Martorul sistemului de control al tracțiunii;
 • Martor pentru nivelul scăzut al lichidului de parbriz;
 • Martorul sistemului de asistență la parcare;
 • Martorul sistemului de detectare a obstacolelor;
 • Martorul sistemului de monitorizare a unghiului mort.

Iată lista completă și explicată cu 72 martori bord în articolul nostru dedicat tuturor indicatorilor de bord pe care îi poți întâlni la o mașină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.