Acasă Auto Calculator Consum Combustibil – Simplu și Rapid

Calculator Consum Combustibil – Simplu și Rapid

4202
0
calculator-consum-combustibil

Descoperă cum poți calcula consumul de combustibil și costurile tale cu transportul simplu și rapid, cu ajutorul acestor calculatoare de consum auto. Indiferent de tipul carburant consumat, benzină sau motorină, aceste calculator îți oferă răspunsuri rapide și exacte pentru a-ți planifica mai bine bugetul pentru deplasările tale.

 1. Cât costă combustibilul mașinii tale pentru o călătorie?
 2. Cât carburant consumă mașina ta la 100 de KM?

Calculator Consum #1 – Cât te costă combustibilul mașinii?

Calculatorul de consum te ajută să afli cât te costă combustibilul mașinii tale. Cu ajutorul acestui calculator de consum auto poți calcula cu precizie cheltuielile legate de combustibil, luând în considerare consumul specific de benzină sau motorină al vehiculului tău.

Nu mai e nevoie să ghicești cât ai cheltuit pe combustibil – folosește calculatorul de consum carburant pentru a avea control asupra costurilor tale de transport. Această unealtă îți va fi extrem de utilă și dacă vrei să împarți cheltuielile de transport la mai mulți pasageri.

Calculator Consum Combustibil

Calculator Consum Combustibil

Consum total: -- litri

Cât te costă: -- Lei / călătorie

Calculator Consum #2 – Cât consumă mașina ta la 100 km?

Dacă ești curios să afli cât consumă mașina ta la 100 km, poți folosi acest calculator de combustibil. Cu ajutorul acestui instrument, poți obține rapid și precis consumul de carburant al vehiculului tău. Acesta poate calcula atât consumul de benzină, cât și de motorină.

Consum Mașină la 100 Km

Cât Consum la 100 de KM?

Consum: -- litri la 100 km

Consumul mașinii: --% la suta de km

#1. Cum calculezi costul călătoriei?

Cum funcționează primul calculator de consum auto? Ai nevoie să cunoști distanța în kilometri pe care o ai de parcurs, cât costă un litru de carburant (benzină, motorină, GPL sau chiar și electric) și care este consumul mediu al mașinii. Pentru un exemplu demonstrativ vom lua următoarele valori:

 • Distanța: 220 km
 • Preț litru: 7,7 lei
 • Consumul mașinii: 7% / 100 km

Formulele pentru calculul costului:

 • Consum total (în litri) = (220/100) * 7% = 15,4 litri
 • Costul total (în lei) = 15,4 * 7,7 = 118,58 lei

Astfel, pentru distanța de 220km, un consum mediu al mașinii de 7% și un preț al carburantului de 7,7 lei/litru vei consuma 15,4 litri de carburant și vei plăti 118,58 lei.

#2. Cum se calculează consumul procentual al mașinii?

Există foarte multe situații în care vrei să cunoști consumul în procente al mașinii tale. Iată câteva situații în care este util să cunoști consumul mașinii

 1. Costul călătoriei – pentru a afla costul unei călătorii, ai nevoie de acest indicator.
 2. Consum real vs cel de pe hârtie – mulți proprietari compară consumul real al mașinii vs cel înscris în cartea tehnică de către producator.
 3. Consumul iarna sau vara – consumul autoturismului depinde de funcționare sistemului de climatizare al mașinii (ex. vara sau iarna), de temperatura exterioară și implicit temperatura motorului la rece. Mașina va consuma mai mult până când motorul va ajunge la temperatura optimă de 90 de grade celsius, caracteristică mai evidentă la motoarele diesel.
 4. Calcul Consum pentru revânzare – în momentul în care vrei să vinzi mașina, una dintre primele întrebări ale unui potențial cumpărător este „Cât consumă?”.

Folosește următorul exemplu și formulele corespunzătoare pentru a calcula consumul mediu al mașinii tale:

 • Câți litri ai alimentat: 20 litri
 • Câți km ai parcurs: 260 km

Formula pentru consumul mediu al mașinii

 • Consum (în litri / 100 km) = (20/260) * 100 = 7,7 litri/100 km

Lasă-ne în comentarii modelul mașinii tale, motorizare și ce consum ai reușit să obții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.