Acasă Auto Martori de Bord Audi A3 – Ce Înseamnă Fiecare Indicator Aprins

Martori de Bord Audi A3 – Ce Înseamnă Fiecare Indicator Aprins

3237
0
martori-bord-audi-a3

Ai vreodată un martor de bord aprins în Audi A3 și te-ai întrebat ce înseamnă? Ei bine, acest articol este ghidul tău pentru a înțelege semnificația fiecărui indicator de bord care se poate aprinde în Audi A3. Este important să înțelegi semnificația fiecărui martor de bord, indiferent că ești un șofer experimentat sau un începător.

Vom începe cu martorii cei mai frecvent întâlniți și vom trece în revistă fiecare indicator, ajutându-te să înțelegi ce trebuie să faci în cazul în care se aprinde.

De ce martorii de bord Audi A3 sunt de mai multe culori?

Când privești tabloul de bord al mașinii, vei observa că martorii sunt iluminați în mai multe culori. Aceste culori nu sunt alese întâmplător ele au semnificații distincte și pot oferi informații importante despre starea vehiculului tău. Iată ce înseamnă fiecare culoare:

 • Roșu : Această culoare reprezintă avertismente critice. Atunci când un martor de bord este iluminat în roșu, trebuie să acționezi imediat. Ignorarea acestor avertismente ar putea duce la deteriorarea vehiculului sau la situații periculoase. De exemplu, un martor roșu poate indica o temperatură ridicată a motorului sau un nivel scăzut al uleiului, semnalizând necesitatea unei intervenții imediate.
 • Galben/Portocaliu: Martorii de bord cu această culoare reprezintă avertismente mai puțin urgente, dar totuși semnificative. Acestea indică situații sau probleme care necesită atenție, dar nu necesită acțiune imediată. De exemplu, un martor galben poate semnala o problemă cu sistemul de frânare sau cu airbagurile. Este important să investighezi și să remediezi problema cât mai curând posibil.
 • Verde sau albastru: Aceste culori semnifică informații sau funcții care sunt activate sau active în vehiculul tău Audi A3. De obicei, acestea nu indică probleme sau avertismente, ci doar informații despre starea sau funcționarea vehiculului. De exemplu, martorul verde pentru luminile de întâlnire aprinse te informează că farurile sunt activate.
audi-a3-martori-bord

Top 7 martori de bord importanți în Audi A3

1.     Martorul de avertizare a presiunii uleiului

martor-presiune-ulei-audi-a3

Acest martor roșu semnalează că presiunea uleiului din motor este scăzută. Aceasta poate duce la o lubrifiere insuficientă a componentelor critice ale motorului, ceea ce poate cauza daune grave.

 • Posibile defecțiuni: Scăderea presiunii uleiului poate fi cauzată de o scurgere de ulei, o pompă de ulei defectă sau un nivel scăzut de ulei în rezervor.
 • Rezolvări: Opriți imediat vehiculul, verificați nivelul de ulei și completați-l, dacă este necesar. Dacă problema persistă, consultați un mecanic pentru diagnostic și reparații.

2.     Martorul de avertizare a temperaturii motorului

martor-lichid-racire-audi-a3

Acest martor se aprinde în roșu atunci când temperatura motorului depășește limita sigură. Supraincalzirea motorului poate cauza daune grave.

 • Posibile defecțiuni: Supraîncălzirea poate fi cauzată de o defecțiune a sistemului de răcire, un nivel scăzut de lichid de răcire sau o curea de distribuție defectă.
 • Rezolvări: Oprește imediat mașina și las-o să se răcească. Verifică nivelul de lichid de răcire și completează, dacă este necesar. Dacă problema persistă, solicită asistență tehnică.

3.     Martorul de avertizare a nivelului de combustibil

martor-nivel-combustibil-scazut-audi-a3

Acest martor, fie galben, fie roșu, indică faptul că nivelul de combustibil din rezervor este scăzut și necesită reîncărcare.

 • Posibile defecțiuni: Scăderea nivelului de combustibil este cauzată de consumul normal de carburant.
 • Rezolvări: Opțiunile sunt simple – alimentează cu combustibil cât mai curând posibil pentru a evita golirea totală a rezervorului de combustibil.

4.     Martorul de avertizare a sistemului de frânare

martor-sistem-de-franare-audi-a3

Acest martor galben semnalează o problemă cu sistemul de frânare, ceea ce poate afecta siguranța în timpul frânării.

 • Posibile defecțiuni: Problemele cu sistemul de frânare pot fi cauzate de uzură a plăcuțelor sau discurilor de frână sau de defecte în sistemul de frânare.
 • Rezolvări: Consultă imediat un mecanic pentru a verifica și repara sistemul de frânare. Ignorarea acestui avertisment poate fi periculosă.

*Este important de reținut că acest martor, în funcție de anul de fabricație al mașinii, poate însemna și faptul că frâna de mână nu a fost eliberată complet.

5.     Martorul de avertizare a airbagului

martor-airbag-audi-a3

Acest martor galben indică o problemă potențială cu sistemul airbagului și necesită verificare și reparații.

 • Posibile defecțiuni: Problemele cu airbagurile pot fi cauzate de defecte în senzori sau în sistemul de control al airbagului.
 • Rezolvări: Adresă-te unui service auto pentru o diagnoză și reparații profesionale. Airbagurile sunt vitale pentru siguranța ta în caz de accident.

6.     Martorul de avertizare a ABS (Sistemul Antiblocare a Frânelor)

martor-abs-audi-a3

Acest martor galben semnalează o problemă cu sistemul antiblocare a frânelor (ABS), care poate afecta capacitatea ta de a opri mașina în condiții de siguranță pe suprafețe alunecoase.

 • Posibile defecțiuni: Problemele cu ABS pot fi cauzate de defecte în senzori sau în componentele sistemului de frânare ABS.
 • Rezolvări: Consultă un service auto pentru o verificare și reparații. ABS-ul este crucial pentru menținerea controlului asupra vehiculului în timpul frânării pe suprafețe alunecoase.

7.     Martorul de avertizare a presiunii în pneuri

martor-presiune-pneuri-audi-a3

Acest martor, de obicei de culoare galbenă sau portocalie, semnalează că presiunea în unul sau mai multe din pneurile tale este sub nivelul optim. Scăderea presiunii poate afecta manevrabilitatea și economia de combustibil, precum și poate duce la uzura pneurilor.

 • Posibile defecțiuni: Iluminarea acestui martor poate fi cauzată de o scădere normală a presiunii în pneuri în timp, de o scurgere sau o gaură într-un pneu sau de o defecțiune în sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS).
 • Rezolvări: Verifică presiunea în toate pneurile și ajusteaz-o la nivelul recomandat de producător, care se găsește de obicei în manualul de utilizare sau pe eticheta din portieră. Dacă problema persistă, consultă un mecanic pentru a verifica sistemul TPMS și a remedia orice probleme.

Alți martori de bord Audi A3

În imaginea atașată, sunt prezentați 72 martori de bord, despre care am furnizat informații detaliate într-un articol dedicat. Află în link-ul următor cei mai întâlniți martori de bord!

lista-martori-bord-audi-a3
Martori de Bord Covera.ro

Iată încă 10 martori de bord foarte des întâlniți la Audi A3

 • Martorul de avertizare a sistemului Start-Stop;
 • Martorul de avertizare a sistemului de control al tracțiunii;
 • Martorul de avertizare a sistemului de asistență la parcare;
 • Martorul pentru sistemul Cruise Control;
 • Martorul pentru sistemul Lane-Assist;
 • Martorul pentru monitorizarea unghiului mort;
 • Martorul pentru frâna de mână activată;
 • Martorul pentru sistemul Hill Assist;
 • Martorul de avertizare a intervalului de service;
 • Martorul de avertizare bec defect sau ars.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.