Acasă Financiar Top 5 meserii unde se câștigă peste 2000 de euro în România

Top 5 meserii unde se câștigă peste 2000 de euro în România

525
0
top-5-meserii-bine-platite

În ultimii ani, România a cunoscut o creștere semnificativă în domeniul economic, oferind astfel meserii în care se câștigă un venit confortabil. Cu toate acestea, un procent mic de români câștigă salarii lunare de peste 2000 de euro, însă această cifră este în creștere, mai ales în cazul anumitor meserii.

Conform ultimelor studii, în România, aproximativ 5% dintre salariați câștigă peste 2000 de euro pe lună.

Iată un top 5 al acelor meserii care oferă cel mai probabil un venit lunar de peste 2000 de euro în România.

1.    Inginer software

Este una dintre cele mai căutate meserii din lume, inclusiv în România. Inginerii software sunt profesioniști responsabili de proiectarea și dezvoltarea sistemelor software. Aceștia câștigă salarii confortabile datorită complexității muncii lor și competențelor pe care le au.

Salariile pentru inginerii software variază între 2000 și 5000 de euro lunar, în funcție de experiență și complexitatea proiectelor.

2.    Marketing sau vânzări

Sunt două joburi interconectate care joacă un rol important în succesul unei companii. În România, aceste două joburi oferă oportunități interesante de carieră și venituri destul de confortabile.

Profesioniștii în acest domeniu au un salariu mediu lunar cuprins între 1500 și 4000 de euro, depinzând de nivelul de experiență sau de industrie.

De reținut că, în ceea ce privește marketingul, profesioniștii în digital și social media marketing pot câștiga mai mult decât cei care lucrează în marketingul tradițional.

3.    Avocat

Avocatura este o meserie veche, dar foarte necesară în societatea modernă. Avocații sunt profesioniști care oferă consultanță juridică și reprezentare în instanță. Salariile acestora variază în funcție de specializarea și experiența lor, precum și de mărimea companiei unde lucrează.

În general, un avocat care tocmai și-a terminat studiile poate câștiga între 1000 și 2000 de euro lunar, în timp ce avocații cu experiență pot ajunge și la salarii de 5000 de euro pe an. De asemenea, avocații independenți pot câștiga mult mai mult, în funcție de numărul și tipul de clienți.

4.    Domeniul financiar

Domeniul financiar include o gamă largă de meserii, precum contabilitatea, planificarea financiară, analiza financiară, managementul fondurilor și multe altele. Acest domeniu oferă diverse oportunități de venituri substanțiale și cariere interesante.

Specialiștii în acest domeniu pot câștiga între 1500 și 4000 euro. Printre cele mai bine plătite meserii din acest domeniu se numără cele din sectorul bancar, cum ar fi manager de portofoliu, analist de risc sau specialist în tranzacții bursiere, care pot câștiga peste 5000 de euro lunar.

Domeniul financiar este una dintre cele mai stabile industrii din România, ceea ce face ca acest domeniu să fie și mai atractiv pentru multe persoane.

5.    Medic

Această profesie este una dintre cele mai respectate și bine plătite meserii din lume, inclusiv în țara noastră. Medicii sunt responsabili de diagnosticarea și tratarea pacienților și sunt remunerați în funcție de experiență și de specializarea lor.

În România, un medic începător câștigă aproximativ 2000 euro lunar, în timp ce un medic cu experiență și specializare poate ajunge la 5000 de euro lunar.

Profesia de medic nu este pentru oricine, aceasta cuprinde un program de lucru extenuant și de cele mai multe ori poate fi stresantă din punct de vedere emoțional.

În concluzie, în România există destule domenii care îți oferă oportunități de carieră și salarii atractive de peste 2000 de euro. Cu toate acestea, trebuie menționat că în fiecare dintre aceste domenii, pentru a obține venituri mari, trebuie să ai un nivel ridicat de experiență, dedicare și competențe.

Citește și celelalte articole ale noastre despre abilitățile bine plătite și meserii de acasă pentru a descoperi mai multe informații valoroase în acest domeniu.

Articolul precedentCum te protejezi de fraudele online? (Phishing)
Articolul următorBeneficiile ciclismului pentru sănătate
Eu sunt Silviu și mă interesează tot ce ține de bani. Strategii de economisit, afaceri, domeniul vast al finațelor și investiții. În articolele mele, vei găsi sfaturi practice și ușor de aplicat despre cum să îți faci un buget, cum să îți alegi o afacere profitabilă, cum să investești în diferite domenii și cum să îți protejezi banii de inflație și impozite. Pe lângă domeniul financiar, sunt și un pasionat de dezvoltare personală. Descoperă articolele mele și aștept comentariile tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.