Acasă Sport Top 5 aplicații care te ajută să slăbești

Top 5 aplicații care te ajută să slăbești

391
0
top-5-aplicatii-care-te-ajuta-sa-slabesti

Ești una dintre persoanele care vor să scadă în greutate? Dacă da, atunci nu ești singurul. În societatea noastră modernă creșterea în greutate este o problemă tot mai comună. Obiceiurile alimentare nesănătoase și stilul de viață sedentar sunt principalele cauze ale acestei probleme. Din fericire, pe lângă multitudinea de beneficii pe care le poate aduce tehnologia asupra vieții noastre, aceasta poate fi un aliat important în lupta cu kilogramele în plus datorită aplicațiilor de slăbit care au tot început să apară în ultima vreme.

Acum există o mulțime de aplicații care pot fi folosite cu scopul de a scădea în greutate și la menținerea unui stil de viață sănătos. Cu ajutorul acestor aplicații putem monitoriza alimentația. Să urmărim activitatea fizică și să ne menținem motivați în procesul de scădere în greutate.

În acest articol, îți vom prezenta cele mai bune și populare 5 aplicații care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus și să obții corpul pe care ți-l dorești.

Top 5 aplicații pentru slăbit

1.     7 Minutes Workout

Este o aplicație de fitness care ne ajută să ne menținem în formă, indiferent dacă avem un program aglomerat și nu reușim să mergem la sală. 7 Minutes Workout ne propune să dedicăm doar 7 minute din timpul nostru pentru a face exerciții fizice, cu ajutorul cărora putem să ne îmbunătățim rezistența fizică.

Programele de exerciții ale acestei aplicații sunt concepute pentru a acoperi cât mai multe grupe de mușchi, precum brațele, picioarele sau abdomenul. În plus, aplicația ne oferă și mai multe date utile despre hidratare și nutriție, astfel încât să ne putem menține în formă și să obținem cele mai bune rezultate.

Aplicația este disponibilă gratuit atât în Magazin Play cât și în AppStore.

2.     MyFitnessPal

MyFitnessPal este o aplicație de fitness și de nutriție care ne ajută să ne atingem obiectivele  de pierdere în greutate sau de menținere a greutății. Aceasta ne permite să introducem date despre alimentele pe care le-am consumat, cât și exercițiile pe care le-am efectuat, putând astfel să ținem o evidență clară a caloriilor consumate în ziua respectivă.

De asemenea, prin intermediul aplicației putem avea acces la informații despre nutriție sau diferite tipuri de exerciții fizice. MyFitnessPal este o aplicație ușor de folosit și gratuită, disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android, fiind una dintre cele mai folosite aplicații de fitness din întreaga lume.

3.     Lose It

Lose It este o aplicație care vine în ajutorul utilizatorilor, oferindu-le opțiunea de a-și seta obiectivele de greutate potrivite pentru ei. Aplicația oferă un buget zilnic de calorii, care ia în considerare nevoile fiecărui utilizator.

De asemenea, Lose It oferă un scaner de cod de bare și o bază de date cu alimente, care te ajută la monitorizarea aportului de calorii și nutrienți la fiecare masă. Mai mult decât atât, aplicația îți poate prezenta numărul de calorii pentru mesele luate la restaurant, astfel încât, utilizatorii să poată face alegeri mai sănătoase și echilibrate.

4.     RunKeeper

RunKeeper oferă o experiență completă de alergare și fitness, ajutând utilizatorii să-și atingă obiectivele și să-i mențină motivați în continuare. Această aplicație monitorizează activitatea fizică, oferind informații despre distanța parcursă, numărul de calorii arse și ritmul cardiac din timpul antrenamentului, asta în cazul în care folosești un ceas inteligent.

Cu RunKeeper îți poți planifica traseul din timp, ajutându-te să găsești cele mai bune rute de alergare. Această aplicație este compatibilă cu majoritatea dispozitivelor, precum ceasuri inteligente, brățări fitness și are o integrare excepțională cu aplicații de muzică, cum ar fi Spotify sau Apple Music.

5.     Eat & Track

Eat & Track este o aplicație dezvoltată de o echipă de programatori români, ceea ce face din aceasta o opțiune populară și atractivă pentru utilizatorii români. Această aplicație este utilă pentru nutriție și monitorizarea dietei, ajutând utilizatorii să-și îmbunătățească obiceiurile alimentare. Are o bază de date foarte extinsă cu alimente prin care se poate monitoriza aportul de calorii, proteine, grăsimi și carbohidrați. De asemenea, ca și aplicația Lose It, Eat &Track oferă o funcție de scanare a codurilor de bare pentru a găsi informații importante despre alimente.

Folosind aceste aplicații împreună cu o dietă sănătoasă și un plan de activitate fizică, vei putea să slăbești sănătos într-un timp rezonabil și să îți atingi obiectivele de pierdere în greutate într-un mod sustenabil.

Cum îți creezi un obicei din utilizarea aplicațiilor de slăbit?

1.     Setează-ți un obiectiv clar

Poate fi dificil, mai ales la început, să-ți creezi un obicei din folosirea aplicațiilor de fitness și de nutriție. Este foarte important să-ți setezi niște obiective clare și realiste în ceea ce privește greutatea la care vrei să ajungi. Apoi alege o aplicație care ți se potrivește cel mai bine și începe să o utilizezi într-un mod regulat.

2.     Programul este foarte important

De asemenea, este important să-ți setezi un program sau un plan de antrenament și să te ții de el. Poți să-ți găsești chiar și un partener de antrenament pentru a vă motiva reciproc.

Cu timpul, folosirea acestor aplicații de fitness și nutriție va deveni o obișnuință și o parte din viața ta.

Așadar, acestea au fost aplicațiile pe care noi le-am folosit și le-am recomandat mai departe pentru a ajuta la îmbunătățirea condiției fizice. S-a dovedit că tehnologia modernă poate fi un instrument util în atingerea obiectivelor alimentare și fizice, dar este important să fii motivat în utilizarea ei. Cu aceste aplicații îți va fi mult mai ușor să-ți faci un plan de antrenament, să-ți monitorizezi exercițiile fizice și alimentația și să găsești resurse utile.

În final, cheia succesului în atingerea obiectivelor legate de condiția fizică este să faci un angajament față de tine și să-ți dezvolți un stil de viață echilibrat și sănătos, iar aceste aplicații pot fi un pas important în  această direcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.