Acasă Auto Martori de bord Tiguan – explicații și probleme comune

Martori de bord Tiguan – explicații și probleme comune

3265
0
martori-bord-vw-tiguan

La răsucirea cheii în contactul mașinii, sigur ați văzut toate acele becuri aprinse sub forme și culori diferite. Acești martori de bord sunt ochii și urechile mașinii, limbajul său subtil pentru a comunica starea și sănătatea sa.

Vă invităm să descoperiți semnificația fiecărui martor de bord VW Tiguan și să înțelegeți cum să gestionați potențialele probleme legate de aceștia. Așadar, dacă v-ați întrebat vreodată „Ce înseamnă când se aprinde martorul de ulei?” sau „De ce clipește martorul motorului și ce ar trebui să fac în această situație?”, rămâneți cu noi pentru a găsi răspunsurile la aceste întrebări și multe altele.

Culorile martorilor de bord ai Volkswagen Tiguan

La o primă privire, puteți observa că martorii de bord ai Volkswagen Tiguan vin într-o varietate de culori, fiecare având semnificația și importanța sa. Iată o scurtă prezentare a culorilor principale și a semnificației lor:

 • Roșu: Apariția unui martor de bord roșu indică, în general, o problemă gravă și urgentă care necesită atenție imediată. Aceasta poate include probleme legate de sistemul de frânare, nivelul scăzut de ulei, sau chiar probleme cu sistemul de direcție. Ignorarea unui martor roșu poate duce la deteriorări costisitoare sau la situații periculoase în trafic.
 • Galben/Portocaliu: Martorii de bord cu această culoare semnalează de obicei probleme care nu sunt la fel de grave ca cele roșii, dar care necesită atenție promptă. Acestea pot indica, de exemplu, avarii ale sistemelor electrice, niveluri scăzute ale lichidelor sau necesitatea unei revizii periodice. Este important să consulți manualul mașinii pentru a identifica exact problema și pentru a decide cum să procedezi în consecință.
 • Verde sau albastru: Martorii de bord verzi sau albaștri sunt de obicei informații sau indicatoare pentru a-ți reaminti de anumite funcții sau sisteme ale mașinii. De exemplu, un martor albastru ar putea semnala că farurile automate sunt active. Aceste martori nu indică, de obicei, probleme grave, dar îți oferă informații despre starea vehiculului.
vw-tiguan-martori-de-bord

Cel mai des întâlniți martori de bord ai Volkswagen Tiguan

Printre multitudinea de martori de bord pe care îi întâlnești la bordul unui Volkswagen Tiguan, există un grup de semnale luminoase care apar mai frecvent decât altele. Acești martori de bord sunt, în general, cei pe care șoferii îi observă cel mai des și care pot ridica întrebări legate de funcționarea mașinii.

1.     Martor presiune ulei

martor-presiune-ulei-vw-tiguan

Apariția acestui martor indică o posibilă scădere a presiunii uleiului din motor.

 • Defecțiuni potențiale: Scăderea presiunii uleiului poate indica o varietate de probleme, cum ar fi nivelul scăzut de ulei, o pompă de ulei defectă sau o scurgere a uleiului.
 • Soluție rapidă: Opriți imediat motorul și verificați nivelul uleiului. Dacă nivelul este scăzut, adăugați uleiul necesar conform specificațiilor din manualul mașinii. Dacă nivelul este suficient, opriți mașina și solicitați asistență de la un mecanic pentru o diagnoză amănunțită.

2.     Martorul probleme la motor (Check-Engine)

check-engine-vw-tiguan

Acest martor indică o problemă cu sistemul de control al motorului.

 • Defecțiuni potențiale: Cauzele posibile includ probleme la bujii, senzori, sistemul de aprindere, sau chiar la emisiile de gaze.
 • Soluție rapidă: Opriți mașina și verificați dacă există simptome evidente, cum ar fi pierderi de putere sau zgomote neobișnuite. Verificați capota și asigurați-vă că toate cablurile și furtunele sunt conectate corespunzător. Dacă problema persistă, consultați un mecanic pentru a verifica codurile de eroare ale computerului de bord și pentru a identifica și remedia problema.

3.     Martor temperatură motor

martor-temperatura-motor-vw-tiguan

Acest martor indică că temperatura motorului este prea mare, ceea ce poate duce la supraîncălzire și daune grave.

 • Defecțiuni potențiale: Supraîncălzirea motorului poate fi cauzată de o scurgere de lichid de răcire, o pompă de apă defectă sau un termostat blocat.
 • Soluție rapidă: Opriți mașina imediat pentru a evita daune grave. Lăsați motorul să se răcească înainte de a verifica nivelul de lichid de răcire. Dacă nivelul este scăzut, adăugați lichid de răcire sau apă în rezervorul de răcire. Dacă problema persistă, consultați un mecanic pentru o diagnosticare amănunțită.

4.     Martor pentru airbag

martor-airbag-vw-tiguan

Acest martor indică o problemă cu sistemul de airbag, ceea ce poate afecta siguranța pasagerilor în caz de accident.

 • Defecțiuni potențiale: Problemele cu martorul pentru airbag pot fi cauzate de conectoare slabe, senzori defectuoși sau un airbag care necesită service.
 • Soluție rapidă: Este esențial să consultați imediat un specialist în siguranța automobilului sau un mecanic calificat pentru a verifica sistemul de airbag și a remedia problema. Ignorarea acestui martor poate pune în pericol siguranța dumneavoastră.

5.     Martor filtru de particule (DPF)

martor-dpf-vw-tiguan

Acest martor indică o acumulare excesivă de particule în filtrul de particule diesel, ceea ce poate duce la blocarea sa.

 • Defecțiuni potențiale: Martorul DPF poate să se aprindă dacă efectuați doar conducere în oraș sau dacă nu permiteți suficientă regenerare a DPF prin condus la viteză constantă pe autostradă.
 • Soluție rapidă: În primul rând, încercați să efectuați o conducere la viteză constantă pe autostradă pentru a permite regenerarea filtrului de particule. Dacă martorul persistă, este posibil să fie necesar să consultați un mecanic pentru a verifica starea filtrului de particule și a efectua o eventuală curățare sau înlocuire.

6.     Martorul baterie

martor-baterie-vw-tiguan

Acest martor indică o problemă cu sistemul de încărcare a bateriei mașinii.

 • Defecțiuni potențiale: Problemele cu martorul bateriei pot fi cauzate de o baterie descărcată, un alternator defect sau o curea de transmisie slăbită.
 • Soluție rapidă: Verificați dacă curentul bateriei este suficient pentru pornirea mașinii. Dacă bateria este descărcată, încercați să o încărcați sau să o schimbați. Dacă problema persistă, consultați un mecanic pentru a verifica alternatorul și sistemul de încărcare a bateriei.

7.     Martorul presiune scăzută în pneuri

martor-presiune-pneuri-vw-tiguan

Acest martor indică că una sau mai multe din pneurile mașinii au presiunea prea scăzută, ceea ce poate afecta siguranța și eficiența vehiculului.

 • Defecțiuni potențiale: Presiunea scăzută în pneuri poate fi cauzată de scurgeri, fluctuații ale temperaturii sau pneuri uzate.
 • Soluție rapidă: Opriți-vă într-un loc sigur și verificați presiunea fiecărui pneu folosind un manometru. Adăugați aer până când presiunea este în intervalul recomandat menționat în manualul mașinii. Dacă un pneu prezintă semne evidente de deteriorare, consultați un mecanic sau o vulcanizare pentru remedierea problemei sau înlocuirea pneului. Este important să mențineți presiunea corectă în pneuri pentru a asigura o conducere sigură și economie de combustibil.

Alți martori de bord VW Tiguan

În imaginea alăturată veți regăsi 72 de martori de bord pe care i-am prezentat în detaliu în articolul dedicat pentru martori de bord.

lista-martori-bord-vw-tiguan
Martori de Bord Covera.ro

Iată încă 10 martori de bord frecvent întâlniți la modelul VW Tiguan

 • Martor ABS (Sistemul de Frânare Antiblocare);
 • Martor ESP (Programul Electronic de Stabilitate);
 • Martor sistem de direcție asistată;
 • Martor avarie sistem de iluminat;
 • Martor sistem de avertizare presiune scazută în pneuri;
 • Martor sistem de control al tracțiunii (TCS);
 • Martor sistem de asistență la parcare;
 • Martor ușă deschisă;
 • Martor cruise control;
 • Martor nivel lichid de spălare parbriz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.