Acasă Auto Martori de Bord Peugeot 508 – Semnificații, Probleme și Rezolvări

Martori de Bord Peugeot 508 – Semnificații, Probleme și Rezolvări

176
0

Ți s-a aprins vreun martor de bord și nu știi ce semnificație are? Înțelegerea semnificației martorilor de bord pentru Peugeot 508 este esențială pentru a identifica problemele mașinii și a găsi soluțiile potrivite.

Fie că este vorba de martorul de motor, de presiunea în anvelope sau de nivelul uleiului, fiecare indicator luminos poate semnala o problemă ce necesită atenție imediată. Acest ghid îți va oferi informațiile necesare pentru a recunoaște și rezolva diversele probleme semnalate de martorii de bord.

Culorile Martorilor de Bord în Peugeot 508

În Peugeot 508, martorii de bord sunt în diverse culori, fiecare având semnificația sa. Iată ce reprezintă fiecare culoare:

1. Roșu

Culoarea roșie semnifică de obicei probleme grave ce necesită intervenție imediată. De exemplu, martorul motorului indică probleme serioase ale sistemului de gestionare a motorului, martorul de presiune a uleiului semnalează scăderea presiunii uleiului, iar cel de temperatură ridicată a motorului avertizează asupra riscului de supraîncălzire a motorului.

2. Culoarea Galben/Portocaliu

Culorile galben sau portocaliu indică, în general, probleme ce necesită atenție imediată sau în viitorul apropiat. Spre exemplu, martorul ABS poate indica probleme cu sistemul de frânare antiblocare, cel de nivel scăzut al lichidului de frână semnalează scăderea nivelului de lichid de frână, iar cel de control al tracțiunii avertizează asupra dezactivării sau defectării sistemului de control al tracțiunii.

3. Verde sau albastru

Culorile verde sau albastru indică de obicei funcționarea normală a unui sistem sau activarea unei funcții. De exemplu, martorul luminilor de întâlnire indică faptul că luminile de întâlnire sunt activate, iar martorul de avertizare a centurii de siguranță semnalează că centura de siguranță este neasigurată.

peugeot-508-martori-de-bord

7 Martori de Bord Comuni în Peugeot 508

Martorii de bord sunt indicatori importanți pentru sănătatea și funcționarea corectă a mașinii. Iată ce semnifică cei mai întâlniți dintre ei și cum poți să îi rezolvi problemele.

1. Martori ABS + STOP aprinși simultan

martori-abs-brake-peugeot-508

Ce semnifică: Aprinderea simultană a martorului ABS și a martorului STOP poate indica o problemă cu sistemul de frânare.

Probleme comune:

 • Defectarea senzorilor ABS
 • Probleme la sistemul de frânare antiblocare

Rezolvare: Verifică nivelul lichidului de frână și starea senzorilor ABS. Dacă problema persistă, poți solicita o diagnoză completă la un service auto autorizat.

2. Martor baterie

martor-baterie-peugeot-508

Ce semnifică: Aprinderea martorului bateriei indică o problemă cu sistemul de încărcare a bateriei sau cu bateria însăși.

Probleme comune:

 • Baterie descărcată sau defectă
 • Probleme cu alternatorul

Rezolvare: Verifică conexiunile bateriei și starea acesteia. Dacă problema persistă, este recomandat să consulți un specialist pentru a evalua și a remedia situația.

3. Martor frânarea automată și controlul de viteză adaptiv sunt dezactivate

martor-sistem-de-viteza-adaptiv-franare-automata-peugeot-508

Ce semnifică: Această avertizare indică dezactivarea sistemului de frânare automată și a controlului de viteză adaptiv.

Probleme comune:

 • Defectarea senzorilor sau a sistemului de control

Rezolvare: În primul rând, verifică setările sistemului și asigură-te că nu au fost dezactivate accidental. Dacă problema persistă, este recomandat să consulți un specialist pentru o diagnoză precisă și pentru a lua măsuri corective.

4. Martor Check Engine

check-engine-peugeot-508

Ce semnifică: Aprinderea martorului Check Engine indică o problemă în sistemul de gestionare a motorului.

Probleme comune:

 • Defectarea bujiilor sau a cablurilor de aprindere
 • Probleme cu sistemul de injectie de combustibil

Rezolvare: Înainte de a apela la un mecanic, poți verifica nivelul uleiului și starea bujiilor. Dacă problema persistă, este recomandat să consulți un specialist pentru o diagnoză precisă și pentru a lua măsuri eficiente.

5. Martor ESP

martor-esp-peugeot-508

Ce semnifică: Aprinderea martorului ESP indică o problemă cu sistemul de stabilitate electronică.

Probleme comune:

 • Senzorii ESP murdari sau defectați
 • Probleme la sistemul de suspensie

Rezolvare: Verifică senzorii ESP și curăță-i sau înlocuiește-i dacă este necesar. Dacă problema persistă, este recomandat să consulți un specialist pentru a diagnostica problema și a găsi soluții adecvate.

6. Martor filtru de particule (DPF)

martor-dpf-peugeot-508

Ce semnifică: Aprinderea martorului filtrului de particule indică o acumulare excesivă de particule în filtrul de particule diesel.

Probleme comune:

 • DPF-ul înfundat sau defect
 • Probleme cu regenerarea DPF-ului

Rezolvare: Dacă martorul DPF se aprinde, încearcă să conduci mașina pe distanțe mai lungi la viteze mai mari pentru a permite regenerarea filtrului de particule. Dacă problema persistă, este recomandat să consulți un specialist pentru o verificare completă și pentru a lua măsuri adecvate.

7. Martor AdBlue

martor-adblue-peugeot-508

Ce semnifică: Aprinderea martorului AdBlue indică un nivel scăzut de lichid AdBlue, necesar pentru reducerea emisiilor de noxe.

Probleme comune:

 • Nivelul scăzut de lichid AdBlue
 • Probleme cu senzorii AdBlue

Rezolvare: În primul rând, verifică nivelul lichidului AdBlue și completează-l dacă este necesar. Dacă problema persistă, este recomandat să consulți un specialist pentru o diagnoză adecvată și pentru a determina ce acțiuni sunt necesare pentru a remedia problema în mod eficient.

Alți Martori de Bord ai Peugeot 508

lista-martori-peugeot-508
Martori de Bord Covera.ro

În ghidul nostru complet despre martorii de bord, vei descoperi o prezentare detaliată a tuturor celor 72 de indicatori prezentați în imaginea alăturată.

Iată încă 10 martori de bord frecvent întâlniți la modelul Peugeot 508

 • Martorul de nivel scăzut al combustibilului
 • Martorul de aprindere a farurilor
 • Martorul de avertizare a presiunii uleiului
 • Martorul de avertizare a nivelului de apă de răcire
 • Martorul de avertizare a nivelului lichidului de parbriz
 • Martorul de avertizare a airbag-ului
 • Martorul de avertizare a sistemului de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS)
 • Martorul de avertizare a sistemului de asistență la parcare
 • Martorul de avertizare a sistemului de avertizare a coliziunii
 • Martorul pentru sistemul de avertizare la părăsirea benzii de circulație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.