Acasă Auto Martori de Bord Ford Transit – ghid complet pentru martorii de bord

Martori de Bord Ford Transit – ghid complet pentru martorii de bord

2392
0
martori-bord-ford-transit

Dacă te afli la volanului unui Ford Transit sau ești în căutarea unuia, trebuie să înțelegi semnificația martorilor de bord. Fie că ești proprietarul unui model vechi sau te gândești să achiziționezi un Transit nou-nouț, informațiile din acest articol îți vor fi extrem de utile.

Vom explora în detaliu culorile martorilor de bord Ford Transit și vom dezvălui semnificația celor mai importanți 7 dintre aceștia. Este important să menționăm că acești martori sunt valabili pentru toate modelele Ford Transit, indiferent de anul de fabricație.

Culorile Martorilor de Bord Ford Transit

Să începem prin a înțelege semnificația culorilor martorilor de bord de pe Ford Transit. Aceste culori nu sunt simple aspecte estetice, ci indică și gravitatea situației, oferindu-ți indicii clare despre acțiunile pe care ar trebui să le întreprinzi.

 • Roșu : Această culoare indică o problemă gravă și urgentă care necesită o reacție imediată din partea ta. Dacă un martor de bord se aprinde în roșu, nu ignora semnul și acționează imediat.
 • Galben/Portocaliu: Când un martor este iluminat în portocaliu sau galben, acesta semnalează o problemă care, deși nu necesită o oprire imediată, nu trebuie ignorată. Poate indica o problemă în dezvoltare sau necesitatea unei verificări imediate.
 • Verde sau albastru: Martorii de bord iluminați în verde sau albastru indică funcționarea normală a vehiculului. Nu este necesară nicio acțiune imediată atunci când vezi aceste culori.

Acum că am înțeles semnificația culorilor, să explorăm cu atenție ce semnifică fiecare martor de bord și care sunt problemele comune asociate cu aceștia, împreună cu soluțiile rapide pe care le poți adopta.

ford-transit-martori-bord

Top 7 Martori de Bord pentru Ford Transit

1.     Check-engine

check-engine-ford-transit

Atunci când martorul „Check-engine” se aprinde, acesta indică o problemă în sistemul de management al motorului. Este unul dintre cei mai importanți martori, așa că nu-l neglija.

 • Probleme întâlnite: Printre problemele întâlnite se numără consumul crescut de combustibil, pierderea puterii motorului și emisiile crescute.
 • Soluții rapide: Pentru început, verifică nivelul de ulei și asigură-te că capacul este strâns. În cazul în care problema persistă sau simptomele devin mai severe, este recomandat să consulți un specialist pentru un diagnostic amănunțit.

2.     Martor Presiune Ulei

martor-presiune-ulei-ford-transit

Când martorul de presiune a uleiului se aprinde, acesta indică o scădere a presiunii uleiului în motor. Ignorarea acestui avertisment poate avea consecințe grave.

 • Probleme întâlnite: Problemele asociate includ uzura sau insuficiența uleiului, sau probleme la pompa de ulei.
 • Soluții rapide: În primul rând, verifică nivelul de ulei și asigură-te că este la nivelul corect. Dacă martorul persistă, evită să conduci vehiculul și solicită imediat ajutorul unui service auto.

3.     Martor DPF (Filtru de Particule Diesel)

martor-dpf-ford-transit

Acest martor semnalează că filtrul de particule diesel (DPF) necesită regenerare sau întreținere. Este un aspect important pentru motoarele diesel.

 • Probleme întâlnite: Înfundarea DPF-ului poate cauza scăderea eficienței motorului și, în cele din urmă, poate afecta performanța vehiculului.
 • Soluții rapide: În cazul regenerării automate a DPF-ului, continuă să conduci la viteză constantă pe autostradă pentru a permite curățarea filtrului. Dacă martorul persistă sau apare frecvent, consultă un specialist pentru o verificare completă a sistemului de emisii.

4.     Martor Servodirecție

martor-servodirectie-ford-transit

Când acest martor se aprinde, acesta semnalează o problemă în sistemul de servodirecție, ceea ce poate duce la dificultăți în viraje.

 • Probleme întâlnite: Problemele întâlnite includ dificultate în virajele volanului și zgomote neobișnuite în timpul conducerii.
 • Soluții rapide: Verifică nivelul lichidului de servodirecție și asigură-te că nu există scurgeri. Dacă problema persistă sau devine mai gravă, este indicat să consulți un specialist în servodirecție pentru o diagnosticare corectă.

5.     Martor Temperatură Motor

martor-temperatura-motor-ford-transit

Atunci când acest martor se aprinde, este semnalul clar că motorul tău se supraîncălzește, ceea ce poate avea consecințe grave dacă nu este abordat corect.

 • Probleme întâlnite: Supraîncălzirea motorului poate duce la daune serioase ale motorului și poate necesita reparații costisitoare.
 • Soluții rapide: Oprește vehiculul imediat și așteaptă răcirea completă a motorului. Apoi, verifică nivelul lichidului de răcire și asigură-te că nu există scurgeri. Pentru orice dubii sau semnale recurente ale acestui martor, solicită asistență profesională.

6.     Martor Uzură Plăcuțe de Frână

martor-placute-frana-ford-transit

Acest martor te avertizează că plăcuțele de frână sunt uzate și necesită înlocuire. Menținerea sistemului de frânare în stare bună este esențială pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic.

Probleme întâlnite: Semnalele frecvente ale acestui martor pot duce la o frânare ineficientă și pot provoca uzura excesivă a discelor și placuțelor.

Soluții rapide: Verifică plăcuțele de frână pentru a evalua gradul de uzură. Înlocuiește-le cât mai curând posibil pentru a menține performanța optimă a frânelor.

7.     Martor Baterie

martor-baterie-ford-transit

Când acest martor se aprinde, semnalează o problemă în sistemul de încărcare a bateriei, ceea ce poate duce la dificultăți în pornirea vehiculului și la probleme electrice.

 • Probleme întâlnite: Problemele cu bateria pot cauza dificultăți de pornire și pot afecta funcționarea sistemelor electrice ale vehiculului.
 • Soluții rapide: Începe prin a verifica cablurile și bornele bateriei pentru conexiuni slabe sau corodate. Asigură-te că bateria este în stare bună de funcționare. Dacă martorul persistă sau reapare, consultă un specialist în sistemele electrice ale autovehiculelor pentru o diagnosticare adecvată.

Alți martori de bord comuni pe Ford Transit

lista-martori-bord-ford-transit
Martori de Bord Covera.ro

Iată încă 10 martori de bord Ford Transit

 • Martorul pentru frâna de mână activată;
 • Martorul pentru airbag;
 • Martorul pentru probleme la transmisie;
 • Martorul ce indică intervalul de service;
 • Martorul pentru sistemul Lane-Assist;
 • Martorul capotă deschisă;
 • Martorul ABS;
 • Martorul ESP;
 • Martorul asistență unghi mort;
 • Martor pentru senzorii de parcare.

Descoperă lista completă cu martorii din bord explicați in detaliu unde regăsești si posibilele cauze si probleme la Ford Transit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.