Acasă Diete Alimente interzise în Dieta Ketogenică

Alimente interzise în Dieta Ketogenică

1077
0
alimente-interzise-in-dieta-ketogenica

Atunci când vine vorba de dieta Ketogenică, restricția carbohidraților este foarte importantă pentru a putea ajunge în starea de cetoză. Starea de cetoză este acea stare în care corpul tău începe să ardă grăsimi pentru energie în locul carbohidraților.

Pentru a  limita cantitatea de carbohidrați pe care o consumi, trebuie să fii atent la alimentele pe care le incluzi în această dietă, deoarece unele alimente care sunt considerate sănătoase în alte diete pot fi interzise sau limitate în dieta Ketogenică.

Este important să cunoști care sunt alimentele interzise în dieta Ketogenică și de ce trebuie să le eviți în această dietă. Drept urmare, am decis să te ajutăm prin intermediul acestui articol în care vom explora câteva dintre alimentele interzise în dieta Keto.

Alimentele interzise în Dieta Keto

Sănătatea ta depinde în mare parte de alimentația pe care o ai, prin urmare, în dieta Ketogenică trebuie să ai grijă la ce mănânci. Mai jos sunt enumerate alimentele care sunt interzise în dieta Ketogenică și motivul pentru care ar trebui să le eviți:

1.     Cereale și produse din cereale

Cerealele și produsele din cereale pot împiedica intrarea în starea de cetoză din cauza aportului său bogat în carbohidrați. De asemenea, aceste tipuri de alimente conțin gluten, care poate provoca anumite inflamații la unele persoane. Aceste tipuri de alimente pot include: pastele, orezul sau pâinea.

2.     Carbohidrați rafinați

Carbohidrații rafinați, cum ar fi zahărul, dulciurile, băuturile carbogazoase și siropurile, sunt bogate în carbohidrați și au un indice glicemic ridicat. Aceste alimente pot crește nivelul de zahăr din sânge și pot preveni intrarea în starea de cetoză.

Un consum ridicat de carbohidrați rafinați poate duce la creșterea nivelului de insulină, ceea ce poate afecta capacitatea corpului în timpul dietei Keto de a folosi grăsimile drept sursă principală de energie. Acesta fiind și scopul principal al dietei Ketogenice.

Ai tot auzit până acum că trebuie să reduci considerabil cantitatea de carbohidrați în dieta Keto, dar câți carbohidrați ai voie să consumi de fapt? La această întrebare îți vom răspunde în articolul nostru din link.

3.     Fructe cu conținut ridicat de zahăr

Deși fructele în general sunt o sursă sănătoasă de nutrieți, în dieta Ketogenică nu se recomandă consumul oricăror tipuri de fructe. Fructele cu un conținut ridicat de zahăr, cum ar fi mango, ananasul sau strugurii trebuie evitate, deoarece sunt bogate în carbohidrați și pot împiedica intrarea în starea de cetoza. Mai mult decât atât, acestea pot crește nivelul de zahăr din sânge.

Alternativele acestor fructe includ fructele cu un conținut mai scăzut de zahăr, cum ar fi afinele, zmeura sau căpșunele. Acestea pot fi incluse în dieta Keto în cantități mici și cu atenție la conținutul total de carbohidrați.

4.     Leguminoase

Leguminoasele, cum ar fi lintea, fasolea, mazărea sau năutul sunt o sursă excelentă de proteine și fibre, însă sunt la fel de bogate în carbohidrați. Acest lucru le pune pe lista alimentelor de evitat pe parcursul dietei Ketogenice.

Alte alimente precum carnea slabă, peștele, semințele, nucile și ouăle sunt mult mai potrivite pentru a menține starea de cetoză și sunt surse la fel de bogate în proteine și fibre.

5.     Legume bogate în carbohidrați

Legumele bogate în carbohidrați, cum ar fi cartofii, morcovii, porumbul sau sfecla, trebuie evitate sau limitate, deoarece pot duce la creșterea nivelului de carbohidrați în organism și pot împiedica intrarea în starea de cetoză.

Poți înlocui foarte simplu aceste tipuri de legume cu unele care au mai puțini carbohidrați, cum ar fi varza, ardeiul gras, broccoli sau spanacul. Acestea se potrivesc de minune în dieta Ketogenică.

6.     Alimente procesate

Alimentele procesate nu sunt recomandate în nicio dietă, mai ales în dieta Ketogenică. Acestea includ chips-urile, snacks-urile, produsele de patiserie, mezelurile, etc. Alimentele procesate conțin carbohidrați rafinați și alți aditivi alimentari care pot fi nocivi pentru sănătate.

Încearcă să incluzi în alimentația ta alimente neprocesate și întregi, care sunt bogate în nutrienți și care pot aduce beneficii reale sănătății tale.

7.     Produse lactate bogate în carbohidrați

Aceste tipuri de produse, pe lângă conținutul crescut de carbohidrați, conțin și lactoză, un tip de zahăr care poate împiedica intrarea în starea de cetoză. Produsele lactate bogate în carbohidrați pot include iaurtul cu zahăr sau înghețata. 

Poți include în dieta ta Keto produse lactate cu un conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi brânza, smântâna sau untul, care sunt bogate în grăsimi și proteine și pot ajuta la menținerea stării de cetoză.

8.     Uleiuri vegetale procesate

Uleiul de floarea-soarelui, de porumb și de soia ar trebui evitate în dieta Keto deoarece sunt bogate în grăsimi polinesaturate și pot fi sensibile la oxidare, ducând astfel la formarea de compuși toxici. Evită aceste uleiuri în dieta Ketogenică și încearcă să le înlocuiești cu uleiuri sănătoase, cum ar fi uleiul de cocos, de măsline sau de avocado.

Dacă încă îți este greu să alegi alimentele sănătoase, iată un meniu săptămânal în dieta Keto care îți poate fi de ajutor să îți organizezi mesele și să îți menții consumul de carbohidrați redus.

Sperăm că acum ți-ai format o imagine mai clară cu privire la alimentele interzise în dieta Ketogenică și că vei putea face alegeri mai bune în ceea ce privește alimentația ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.